Povestea crimelor în serie din Galaţi, cărora le-au căzut victime patru băieţi cu vârste cuprinse între nouă şi 13 ani, începe în primăvara anului 2001, cu o descoperire macabră. Cadavrele a doi băieţi de opt şi nouă ani au fost găsite în canalizarea prin care treceau conductele termice din apropierea Şcolii Generale nr. 13 din Galaţi, din cartierul Ţiglina 2.

Ciucă s-a autodenunţat la câteva zile după descoperirea celor două cadavre şi a mai recunoscut încă două asasinate, afirmând că în toate cazurile a procedat la fel: a violat victimele, apoi le-a strangulat şi le-a abandonat.

Conform sentinței, Petrică Ciucă ar fi trebuit sa iasă din închisoare in 2026, dar în baza legii recursului compensatoriu, el a fost eliberat acum doi ani, dupa 16 ani de inchisoare.

Prima crima comisa de Ciuca a avut loc in 1999, iar victima era fratele unor foști colegi de școală de-ai agresorului. El l-a ademenit pe copil, i-a dat sa bea țuică, l-a violat, după care l-a ștrangulat.

Criminalul le-a spus anchetatorilor că a comis crima din razbunare pe frații baiatului, pentru că în școală l-ar fi bătut.

Ciucă a ascuns trupul băiatului într-o canalizare, iar când a fost descoperit, lângă acesta a mai fost găsit trupul unui copil, despre care Ciucă a spus că ar fi fost victima unui bărbat care statea cu el într-un subsol, el locuind mai mult pe străzi.

O altă victimă a lui Ciucă a fost un baiat de 13 ani care a dispărut de acasă la începutul anului 2000. Criminalul a povestit că a întreținut relatii sexuale consimțite cu băiatul și că apoi l-a ucis, tot prin sugrumare.

Ultima victima a lui Ciuca a fost un băiat de aproape 12 ani. Ca și în celelalte cazuri, Ciucă a întreținut relatii sexuale, consimțit, spunând el, și apoi l-a întrebat pe minor dacă a mai făcut acest lucru și înainte. Când copilul i-a spus ca da, Ciucă s-ar fi enervat și l-a lovit pe baiat, iar apoi l-a strâns de gât până când l-a ucis. În acest caz, anchetatorii au spus ca băiatul a fost agresat sexual.

Dupa două zile de la această crimă, Ciucă s-a predat și a explicat crimele și abuzurile ca fiind niște răzbunări toate acestea fiind rezultatul unor agresiuni sexuale suferite chiar de el în timpul copilăriei.

După 16 ani și 4 luni de când se afla în închisoare, Ciucă a ajuns să beneficieze de pe urma legii recursului compensatoriu și a fost eliberat, acum doi ani.

Tot mai mulți criminali sunt în libertate din cauza legii recursului compensatoriu

Petrică Ciucă nu este singurul care se bucură în prezent de libertate, dar este printre primii care au beneficiat de avantajele legii recursului compensatoriu. Legea spune că, la fiecare 5 luni executate, deţinuţilor li se mai scade din pedeapsă o lună. Indiferent de fapta pentru care au fost condamnaţi, că au furat, că au primit mită sau că au ucis patru copii, precum Petrică Ciucă.

În un bărbat, la fel de agresiv și cu un istoric infracțional foarte bogat a fost eliberat recent. Despre acesta s-a scris într-un număr precedent al ziarului nostru: „O bestie cu chip de om se află din nou în libertate grație recursului compensatoriu și pedepsei mult prea blândă primită în urmă cu opt ani de zile, pentru niște fapte greu de imaginat și de pus în cuvinte. În anul 2011, Leahu Rovin, atunci în vârstă de 45 de ani, a fost arestat după ce și-a violat și torturat propria mamă sub privirile neputincioase ale tatălui său, pe care îl bătea când încerca să-și apere soția. Infractorul, cu domiciliu în municipiul Hunedoara, a fost atunci condamnat de Judecătoria Hunedoara la nouă ani de închisoare fiind la scurt timp încarcerat în Penitenciarul Aiud. Deși de-a cursul anilor el a tot înaintat cereri de eliberare condiționată, abia în anul 2018 a fost pus în libertate.

Recomandările redacției