gloria santanaÎn decurs de o săptămână, echipa lui Leontin Pința a răpus pe teren propriu formațiile ce o încadrează în clasamentul Ligii a IV-a Arad. După ce a învins liderul CS Ineu cu 2-1, „galben-albaștrii” au trecut la același scor și de Unirea Sântana, care, au și îmbrăcat un echipament identic cu zărăndanii. Doar ca și desfășurare a ostilităților din teren, succesul Gloriei este mult mai clar decât o arată tabela.
Fără căpitanul Ciobu, dar cu Iulian Vuin revenit pe gazon după bătaia încasată ca în Vestul Sălbatic duminica trecută la Semlac, Sântana le-a lăsat inițiativa încă din start. Ocaziile lui Popa (reluare din întoarcere în brațele portarului) și Topai (șut puternic peste transversală) au anunțat deschiderea tabelei.
În minutul 24, Vasinc a centrat dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă, iar Blănaru a marcat cu ceafa de lângă Sîrdea: 1-0. Imediat, Eșanu a avut și el șansa golului, dar Ciornei a respins din fața atacantului curtat de FC Brașov.
Sântana s-a trezit puțin și a ame­nin­țat buturile lui Bujor prin șuturile de la semi-distanță de Cosmin Popa și Martin, acesta din urmă țintind doar în plasa laterală. De partea cealaltă, doar Cosmin Gîlcă i-a mai pus probleme lui Ciornei, însă fără efect pe tabela de marcaj.
Practic, repriza secundă a început de la 2-0. Nu au trecut decât 2 minute și Boicu a izbutit un autogol de toată frumusețea. Topai a centrat de pe dreapta, iar fundașul central al vizitatorilor a trimis cu capul în propria plasă.
„Tramvaiștii” nu au slăbit ritmul și puteau închide defintiv meciul, dacă Eșanu, Adi Popa și mai ales Vereș nu au fi ratat din poziții excelente. Finalul a aparținut băieților lui Donca, însă aceștia nu au reușit decât să recupereze un gol.
Mai întâi, Mateiu a trimis pe direcția nou intratului Vaida, pentru ca apoi portarul lui Pința să nu mai poată face nimic la șutul de la 20 de metri, lateral stânga, a fundașului stânga, Calancea. Mingea a lovit și transversala înainte de a depăși linia porții, arbitrii având marele merit de a valida reușita.
Până la ultimul fluier al „centralului”, amfitrionii nu au mai riscat deloc și și-au adjudecat punctele ce-i face și din punct de vedere matematic vicecampioni ai eșalonului patru.
Gloria: Bujor (66 Vaida) – Topai, Manea, Dubeștean, Hulbăr – Palcu, Blănaru (64 Gherghel), C. Gîlcă (79 Petra), Vasinc – A. Popa (76 Vereș), Eșanu.
Sântana: A. Ciornei – Bulboacă, Boicu, Sîrdea, Calancea – Bodea (55 Giurgiu), Mateiu – Claudiu Popa, Vuin, Martin (55 Iercan) – Cosmin Popa (77 Ciocan).
Arbitri: Cristian Burza – Silviu Mocanu și Alin Bolcaș. Observatori: Claudiu Tripa, Adrian Lucaci.

Recomandările redacției