Încă un pas greșit, dar Keita a fost contestat: Performanța Ighiu – Național Sebiș 3-1

0
230

FOTO (ziarulunirea.ro)

Formația pregătită de Călin Cojocaru a pierdut sâmbătă încă trei puncte importante în cursa pentru promovarea în liga secundă. Sebișenii au cedat în județul Alba, contra Performanței lui Cherecheș, Poiană și Keita, ultimii doi marcatori sâmbăta trecută.
Gazdele au prima ocazie a disputei, când șutul lui Keita din 8 metri a fost respins de Fișteag în bară. Totuși, la următoarea fază, gazdele au deschis scorul. În minutul 22, Circov a punctat direct dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. Replica a venit din partea lui Marius Ion, dar execuția sa din lovitură liberă nu a fost la fel de precisă. Egalarea pentru sebișeni a venit cu 5 minute înainte de pauză, de la Suciu, care a marcat după o centrarea din lovitura liberă a lui Mihuța.
Partea a doua a debutat cum nu se poate mai prost pentru Sebiș și mai ales pentru Marian Fuchs. Mijlocașul central a văzut în decurs de cinci minute cartonașul galben, fiind eliminat de pe teren. Pe cale de consecință, gazdele s-au năpustit în ofensivă și David a ratat din poziție de singur cu Fișteag.
Dar, în minutul 64, s-a făcut 2-1. Uitat în careu de adversari, senegalezul Keita a înscris cu capul din 7 metri după o lovitură de la colț. Romică David a ratat o nouă ocazie mare, după ce s-a distrat cu trei adversari și a fost blocat la timp de Fișteag. Gazdele au reușit să păstreze posesia balonului și au clarificat definitive lucrurile în primul minut al prelungirilor. Atunci, Poiană a punctat cu un șut puternic dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri pentru concluzia partidei: 3-1! La finalul partidei, vizitatorii l-au contestat pe Souleymane Keita și speră să câștige partida la „masa verde”. Senegalezul, fost jucător al Sebișului până în vară, a marcat golul al doilea pentru ighieni.
„Am contestat dreptul de joc al lui Keita, legitimarea sa fiind neregulamentară. Jucătorul nu are autorizație și permis de muncă pe clubul Performanța Ighiu”, a motivat demersul grupării de pe malul Crișului Alb, Călin Cojocaru.
Formații:  Ighiu: Tiuț  – Gîț, Cornea, Toma, Circov – Buda, Poiană, Boldea, Keita – R. David (min. 80 – Fetița), S. Turuș. Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Stupu, Suciu (min. 74 – Avramescu), Siminic – Fuchs, Cârstoiu – Săulescu (min. 78 – Rosenblum), Mihuța, Iuga (min. 53 – Clej)– M. Ion
Arbitri: Omar Dumitrtică (Craiova) – Mihai Ionescu (Suseni – Argeș), Daniel Nagy (Mediaș)
Observatori FRF: Dinu Lucian (Cluj) și Gheorghe Bologan (Oradea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.