albaAlba Iulia a început într-o formulă în care s-a regăsit doar una din fostele componente ale ICIM-ului, respectiv Tarţa, în timp ce Dan Moraru şi Cristina Ciocan au optat pentru 5-ul de bază: Risper, Brosovszky, Givens, Wirth şi La Plante.
Un prim sfert extrem de echilibrat, în care ambele formaţii au condus pe rând pe tabela de marcaj. Finalul primelor 10 minute a adus însă 5 puncte consecutive în favoarea gazdelor, şi după primul sfert baschetbalistele din Cetatea Unirii erau în avantaj. Asta şi pentru că gazdelor le-au mers de minune aruncările de 3 puncte (3 reuşite din 6 aruncări).
Antrenorii arădeni schimbă cu Bartee care marchează o triplă la început de sfert doi. Din păcate apărarea, punctul forte al arădencelor până acum, dă semne de slăbiciune, de care gazdele profită, şi după 13 minute de joc CSU conducea cu un periculos 28-18, pe mâna stranierelor Vukoje şi Tobin. Se merge pe mîna aceleiaşi excelente Givens, dar până când să mai tragă şi ea „căruţa”?
Şi totuşi, americanca dă dovadă de maturitate şi repune lucrurile pe un făgaş ceva mai normal, 28-24. La Alba Iulia intră în teren Nagy şi Uiuiu. Mai rămâne să joace şi Drăgoescu, şi legiunea fostă la ICIM e completă.
Banca tehnică a ICIM-ului caută soluţiile ideale, şi roteşte jucătoarele pe bandă rulantă. Iar lucrurile acestea dau roade, dar tot datorită magnificei Givens (30-28, minutul 15), 17 puncte marcate până acum!!! Bartee egalează la 30, dar Tobin pare de neoprit. Şi totuşi maşina de marcat a arădencelor începe să funcţioneze la parametri normali, şi Bartee, Givens sau Mjlovanovjc duc scorul la 34-38. Se termină prima reriză cu un ICIM care arată mult mai bine înainte sfertului 3. Aceeaşi Givens rămâne de o incredibilă calitate, reulşind 21 de puncte şi meciul era doar la jumătate.
Mergem pe un echilibru enervant şi în sfertul 3, cu greşeli elementare de ambele părţi. Cu 3 minute înainte de final era 51-51, însă sfertul se încheie cu Alba Iulia în avantaj minim. Era momentul în care, dacă se simţeau în stare, arădencele trebuiau să redevină serioase. Iar coşul de 3 puncte al lui Wirth avea să schimbe soarta partidei. Apărarea a devenit agresivă, atacul a ţinut isonul, iar gazdele începeau să se sufoce tot mai mult. Nici măcar Tobin care reuşise să ţină Alba Iulia în joc nu mai putea face nimic. Mjlovanovic, Brosovszky, Givens şi celelalte colege erau peste tot în teren, hotărâte să nu se mai joace cu şansa, şi rezultatul nu putea să fie decât unul singur. Nu putea fi altfel câtă vreme în ultimul sfert gazdele au marcat doar 6 puncte, iar arădencele 20.
Univ Goldiş ICIM câştigă un meci important, cu o echipă grea, care parcă joacă altceva sub comanda noului antrenor. Disputa rămâne una dintre cele mai echilibrate jucate de ICIM în acest sezon, statisticile sunând în felul următor: 43% – 45% la 2 puncte, 24% – 26% la 3 puncte, 88% – 89% la libere, 31-38 la recuperări, 13-12 pase decisive, dar maturitatea, experienţa şi valoarea a fost de partea arădencelor, conduse din nou magistral de pe bancă de cuplul Moraru – Ciocan.
Arădencele, cu toate păcatele din acest joc, au mai demonstrat o dată cu îşi merită locul în clasament. Prima etapă dintr-o triplă de foc a fost trecută, îşi aşteaptă rândul Târgovişte şi Satu Mare.
CSU: Tobin 23, Thompson 12, Vukoje 9 (2×3), Uiuiu 7 (1×3), Abrazon 5, Laza 3 (1×3). Au mai jucat: Papp, Brantlova, Melnika, Nagy.
ICIM: Givens 25 (2×3), Mjlovanovjc 14, Bartee 12 (2×3), Wirth 10 (1×3), LaPlante 8, Risper 2. A mai jucat: Brosovszky.

Recomandările redacției