Încă un pescar la Pecica: „A ieșit la pescuit fiind convins că nu o să mai fie controale”

2
1769

După ce jandarmii au prins în Pecica trei persoane ce pescuiau ilegal, încă cineva care probabil nu și-a dat seama că vor continua acum controalele, a ieșit la pescuit.
Singur pe marginea apei, vineri seara, în jurul orei 21.20, un echipaj de jandarmerie aflat în serviciul de patrulare, a depistat în flagrant, pe malul râului Mureș, în dreptul localității Pecica, încă un bărbat care pescuia ilegal folosind un crâsnic ridicător.

„Acesta a declarat jandarmilor că a ieșit la pescuit fiind convins că nu o să mai fie controale, având în vedere acțiunile de prevenire, pe linie piscicolă, desfășurate cu o seară înainte.
Și de această dată, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, conform prevederilor OUG nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura. Dispozitivul de pescuit a fost ridicat în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare, au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Arad. 

De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, prevăzute în Ordonanțele Militare, cu amendă în valoare de 2000 lei.

2 COMENTARII

  1. Din cate stiu acum e si prohibitie pana in iunie deci individul trebuia sanctionat pt braconaj. Si mie mi-ar place sa merg la pescuit(daca nu ar fi prohibitie) dar nu vad care alineat din minunata declaratie as putea sa-l bifez

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.