Un nou stadion din Arad va fi făcut una cu pământul pentru a face loc unui supermarket. După ce administraţia Falcă a dat undă verde pentru demolarea stadionului Vagonul, acolo unde s-a jucat primul meci oficial de pe teritoriul României, după ce stadionul Strungul a fost şi el distrus, a venit şi rândul stadionului Telecom. Acesta a fost vândut la licitaţie de proprietar, Romtelecom şi din informaţiile noastre urmează să se pregătească un PUZ pentru ca în loc să fie construit un supermarket. Deşi legea sportului spune clar că pentru fiecare bază sportivă desfiinţată trebuie construită alta în loc, în cazul stadioanelor Vagonul şi Strungu nu s-a mai pus nimic în loc, astfel încât şansele ca locul stadionului Telecom să apară o altă bază sportivă sunt minime, având în vedere că acesta a aparţinut unei firme private. Gheorghe Marinca, liderul de sindicat din Romtelecom Arad, susţine că ştie despre vânzarea terenului şi că acest lucru îi lasă un gust amar, în condiţiile în care stadionul va dispărea. „Cât timp a aparţinut Romtelecom, am garantat că nu va fi folosit decât pentru sport. Săptămâna trecută a fost o licitaţie la Bucureşti la care au participat doi oameni de afaceri. Ce pot să spun? Îmi pare rău că nu se va mai juca pe stadionul acesta. Asta e viaţa”, ne-a declarat Marinca.
În ultima vreme, Telecomul a fost închiriat clubului Gloria Arad, în condiţiile în care Primăria nu a dorit să pună la dispoziţia echipei un loc pentru desfăşurarea meciurilor de pe teren propriu, cu toate că alte echipe din Liga a IV-a, cum ar fi „Bătrâna Doamna” au găsit înţelegerea necesară la autorităţile locale. „Sperăm că vom juca pe noul stadion care urmează să fie construit la Arad”, spune cu ironie Adrian Zăhoi, preşedintele celor de la Gloria. „Gloria joacă pe Telecom de aproximativ un an, în baza unui contract de închiriere pentru care plăteşte o sumă importantă. Noi nu am intrat în vederile Primăriei să primim un stadion pe care să ne desfăşurăm activitatea”, a mai spus Zăhoi.
Un municipiu arid
După cum era de aşteptat, desfiinţarea stadionului Telecom nu este văzută cu ochi buni nici de oamenii de fotbal, nici de consilierii locali din Opoziţie. Fostul conducător al UTA-ei, Florin Lăzurean, este de părere că în joc ar putea fi anumite interese ascunse. „Nu e normal să se desfiinţeze încă un stadion în Arad. Iar face cineva o şmecherie. Din acest punct de vedere, situaţia e foarte critică. În mod normal, pentru ca Telecomul să poată fi desfiinţat, ar trebui să fie construit un nou stadion”, spune Lăzurean.
Consilierul local PNL, Florin Galiş, este de părere că Aradul a devenit un loc arid, pentru că Primăria a desfiinţat stadioane şi spaţii verzi, pentru a face loc… betoanelor. „Ar fi foarte rău dacă se desfiinţează Telecomul, mai ales că Aradul nu stă foarte bine la capitolul locuri unde se poate face mişcare. Aradul a devenit un loc atât de arid, pentru că au dispărut zone verzi, au dispărut stadioane şi a apărut în loc beton. În locul stadioanelor demolate n-am văzut să se fi construit aici un alt stadion. Se pare că Legea Sporturilor nu contează la Arad”,  a declarat Galiş.
„Asta e politica primarului”
La rândul său, Gheorghe Ghilinţă, consilier municipal din partea PC, este de părere că la Arad este posibil orice, din moment ce primarul Gheorghe Falcă este adeptul marilor magazine. „Au fost demolate stadioanele Strungul şi Vagonul, acum urmează Telecomul şi ar fi putut veni şi rândul stadionului UTA, dacă nu ar fi fost primit de la moştenitorul baronului Neumann. Echipa UTA, una dintre puţinele embleme ale municipiului a ajuns să cerşească câte doi lei de la diverşi sponsori. Toate acestea fac parte din politica primarului Falcă de a desfiinţa stadioanele, de a distruge emblemele oraşului. În timp ce alte oraşe se luptă să facă stadioane, locuri de joacă pentru copii, noi desfiinţăm şi ce avem. Asta e o politică dusă de ani de zile. Păcat că un oraş care se vrea Capitală Culturală Europeană îşi desfiinţează istoria. Acum nu mai avem nevoie de stadioane, avem nevoie de supermarketuri… Nu exis­tă nicio îndoială, avem nevoie şi de magazine, dar nu trebuie să desfiinţăm stadioane pentru a le construi”, susţine Ghilinţă.

  • Miclos Gabriel spune:

    Chiar nu se poate face nimic pt a impiedica demolarea si a acestui stadion.

    Pina cand ne vom lasa calcati in picioare de cei care isi bat joc de Aradeni prin asemenea decizii.

    Legea sportului care prevedea ca nu se poate demola nici un stadion fara a se construe altul chiar nu se poate aplica deloc. Chiar trebuie ca toate stadioanele si ternurile din orasul asta sa se distruga.

  • anonim spune:

    In Arad, Falca e un dictator, poate face orice, dar nimic pentru sportul aradean. Doar demoland stadioane si spatii verzi si construind hipermarketuri poti spala bani. Rusine sa-ti fie d-le Falca.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției