Sunt apolitic, dezamăgit până în adâncul măduvei de tot ce înseamnă sau este legat de vreun politician viu, de după 89. Tocmai de aceea nu pot fi suspectat că țin cu vreunul sau altul care joacă pe scena politică.

Justiția are o bilă albă pentru că l-a închis pe Dragnea. Președintele PSD, pentru că din această funcție a ajuns direct în hainele zebrate, neavând minimul de bun simț de a se retrage mai din timp pentru a nu își pune propriul partid într-o postură jenantă și incomodă, nu mai vorbesc de calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților – de unde reiese interesul său pentru imaginea României, a fost închis în pușcărie pentru că a meritat.

Și-a angajat fictiv oameni în companii de stat, plătiți din banii contribuabililor, care lucrau de fapt pentru interesele proprii de partid. Categoric este vinovat și trebuie să plătească pentru banii furați, pe care ar trebui să îi dea înapoi înzecit, dar și pentru faptă. Dar aceeași justiție care a primit bila albă pentru că l-a închis pe Dragnea are celălalt ochi închis pentru că vinovații par să vină dintr-o singură direcție sau cel puțin din direcții „cu dedicație“. Oare câte companii ale statului nu dețin pe statul de funcții angajați care nu au nici o treabă cu specificul companiei? Câți „formatori de opinie“, care lucrează în interesul vreunui partid sau altul, nu își „ridică plata“ de la companiile sau direcțiile de stat? Iar asta se întâmplă în fiecare județ din țara asta mânjită până în adâncul rădăcinilor ei de ciuma politicului. Numai că ciuma asta nu poartă doar culoarea roșie.

Vina PSD-ului și a întregii sale mașinării de manipulare a fost aceea că în loc să încerce să dinamizeze justiția, să atragă atenția asupra și altor cazuri asemenea lui Dragnea, iar acolo să ridice semnul exclamării de ce nu se iau aceleași măsuri, a încercat să fie „pace și liniște“ în lume. Cu alte cuvinte, noi, proștii de alegători, să ne mulțumim și să ne resemnăm cu faptul că în lumea asta se fură, „așa se face“, „așa se practică“, „așa fac toți“ și să nu facem nimic. Până la urmă, românii nu au acceptat așa ceva și chiar votanții permanenți ai PSD-ului le-au dat o palmă, votând cu altcineva sau pur și simplu neparticipând la alegeri.

Cam aceeași tactică a fost folosită și în cazul Laurei Codruței Kovesi. Nu contest că procuroarea nu s-a folosit de funcția ei, „uitându-i“ pe unii de care probabil nu trebuia să se lege, dar PSD-ul nu a dorit să o schimbe pentru asta. A fost o altă mare greșeală, taxată pe bună dreptate chiar de alegătorii PSD. Partidul condus de Dragnea trebuia să o schimbe pe Kovesi pentru că nu și-a făcut treaba decât pe jumătate, mai mult într-o anumită direcție, dar scopul lor nu a fost înlocuirea ei cu cineva mai bun, mai activ, mai corect și mai incisiv. Din contră, căutau pe cineva care să aducă „pacea“, să elibereze pe toată lumea și, dacă se poate, nimeni să nu mai fie închis.

Recomandările redacției