Incendiatorul magazinului second-hand a fost depistat, reţinut şi arestat în numai două zile

0
252

foc 2Criminaliştii arădeni l-au depistat pe M.I., de 54 ani, din Maramureş, suspectat de comiterea unor furturi pe raza municipiului Arad.
Verificările au stabilit că persoana în cauză nu este nimeni alta decât cea care a provocat incendiul de la magazinul second-hand, produs în noaptea de 7/8 decembrie, pe strada Lucian Blaga. Verificările ulterioare au stabilit că tot el este principalul suspect în cazul a două spargeri din autotu­risme (pe unul dintre ele chiar incen­diindu-l), de pe strada Horia, de unde a sustras truse de scule.
Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, ne-a declarat că, „în cazul incendiului, maramureşeanul a sustras mai întâi haine din magazinul second-hand, după care a incendiat unitatea comercială, cel mai probabil pentru a-şi şterge urmele”.
Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual, a relevat faptul că „inculpatul recidivist, după ce, în prealabil, a sustras bunuri din două autoturisme parcate pe strada Horia, s-a deplasat la magazinul aparţinând părţii vătămate B.V.B., situat pe strada Lucian Blaga, unde, prin forţarea lacătului grilajului metalic, a pătruns în interior şi şi-a însuşit mai multe lucruri, pentru ca, la plecare, în mod intenţionat, să incendieze respectivul spaţiu comercial, producând în acest fel un prejudiciu de aproximativ 7.500 de lei. Apoi, a revenit la unul din cele două autoturisme, pe care, de asemenea, l-a incendiat”.
Procurorii de pe lângă Judecătoria Arad, după ce, în prealabil, a fost începută urmărirea penală şi a fost pusă în mişcare acţiunea penală, au înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a bărbatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată şi distrugere prin incendiere în formă continuată.
Judecătorii din cadrul Judecătoriei Arad au admis propunerea procurorilor cu privire la inculpatul M.I.M., dispunând arestarea preventivă a aces­- tuia pentru 29 de zile.
 (D.D.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.