Echipele de salvare continuă să caute zecile de persoane care sunt în continuare date dispărute după incendiile de vegetaţie din zona Atenei, iar autorităţile au anunţat că vor ajuta cu bani persoanele afectate de această calamitate, informează Mediafax.
Aproximativ 130 de pompieri şi militari sunt implicaţi în operaţiunile de căutare a persoanelor dispărute, însă momentan este dificil de stabilit numărul celor dispăruţi în condiţiile în care unele dintre aceste persoane ar putea să se numere printre cei decedaţi.
Cel mai recent bilanţ publicat de autorităţile din Grecia indică faptul că cel puţin 81 de persoane şi-au pierdut viaţa. Evangelos Bournos, primarul localităţii Rafina, a declarat că se teme că numărul persoanelor decedate ar putea depăşi cifra de 100. Oficialul a precizat că 98% din localitatea Mati – unde s-au înregistrat cele mai multe decese – a fost distrusă, la fel ca şi aproximativ 50% din localitatea Kokkino Limanaki.
Din cei 187 de oameni, inclusiv 23 de copii, răniţi în urma acestor incendii de vegetaţie, 60 de adulţi rămân spitalizaţi, dintre care 11 la terapie intensivă, a comunicat Ministerul Sănătăţii de la Atena. Dimitris Tzanakopoulos, purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, a anunţat că autorităţile vor ajuta victimele incendiilor, inclusiv urmând ca familiile afectate să primească 5.000-6.000 de euro.
Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele izbucnirii incendiilor, în condiţiile în care incendiile au izbucnit aproape simultan, astfel că există suspiciuni că au fost provocate intenţionate, potrivit ABC News. Meteorologii prognozează că în zilele următoare va începe să plouă, lucru ce va ajuta eforturile de stingere a incendiilor.

Recomandările redacției