Incendiu de proporții! Pompierii s-au luptat trei ore cu flăcările la Grăniceri

0
539

O clădire ce adăpostea un magazin și locuințe a fost salvată în proporție de 90% de pompierii Gărzii nr.2 Chișineu Criș, în localitatea Grăniceri.
La intervenție s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru și salvare la înălțimi, o autospecială SMURD pentru protecția personalului propriu, o autospecială de primă intervenție și comandă, un ofițer și 12 subofițeri.
La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o magazie amplasată în spatele construcției de aproximativ 600 mp, cu etaj și mansardă, propagat la o parte a acoperișului.
La parterul construcției se află un magazin cu produse alimentare și nealimentare iar la etaj camere de locuit.
După aproximativ o oră de intervenție, incendiul a fost localizat în limitele găsite.
Incendiul a fost stins după trei ore, intervenția fiind deosebit de dificilă, datorită prezenței din abundență a materialelor combustibile în magazie, a două butelii de oxigen și a unui butoi cu substanțe ușor inflamabile. Buteliile și butoiul au fost evacuate de pompieri.
În urma incendiului au ars bunurile aflate în magazie, terasa și aproximativ 10% din acoperiș, fiind salvată o mare parte din clădire.

Cauza probabilă a incendiului stabilită de pompieri este „coș, canal sau burlan de evacuare a fumului amplasat necorespunzător față de materialul combustibil” . 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.