Au fost momente de groază în Constanța, acolo unde incendiu de mari dimensiuni a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, în parcarea subterană a unui bloc. Din cauza pericolului reprezentat de dimensiunea incendiului, autoritățile au activat de urgență Planul Roșu de Intervenție, astfel că sute de jandarmi, pompieri și medicii au intervenit pentru a evita o tragedie și mai mare. Mai mulți adulți și copii au ajuns la spital cu atacuri de panică sau intoxicați cu fum.

Cauzele incendiului

Sute de constănțeni și-au văzut moartea cu ochii, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1:00, atunci când un incendiu devastator a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc. După ce mai multe mașini au ars complet, flăcările uriașe s-au extins către fațada blocului, punând în pericol viețile locatarilor. După ce s-a dat alarma și au fost chemați pompierii, peste 250 de locatari, adulți și copii au reușit să se autoevacueze, unii dintre ei, desculți și îmbrăcați sumar.

„La ora 00:58 am fost solicitaţi să intervenim în Constanţa la un incendiu la 2 autoturisme parcate în subsolul unui bloc de pe str. Prelungirea Nicolae Grindeanu, nr 6. La faţa locului au fost mobilizate 11 ASAS, 11 SMURD, 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 9 ambulanţe SAJ. La ora 01,52 a fost activat Planul Roşu”, a transmis ISU Dobrogea.

De asemenea, persoanele care se aflau la etajele superioare și se temeau că nu mai au timp să părăsească clădurea în siguranță, au fost evacuate cu ajutorul autoscărilor.

“250 de oameni au fost evacuaţi, iar peste 100 de oameni au fost coborâţi cu autoscările de pe acoperiş şi etajele superioare”, au anunțat forţele de intervenţie.

36 de mașini au fost complet distruse

Potrivit autorităților, pierderile financiare se ridică la valori mari, neestimate până în acest moment. În urma incendiului, 25 de autoturisme au ars complet în parcarea subterană, la care se adaugă încă  11, care au ars deși se aflau parcate pe laturile exterioare ale blocului.

„Un incendiu la un ansamblu de locuinţe. În total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale. Au ars 36 de autoturisme, 25 în subsol în parcare, iar celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului”, a transmis ISU Constanţa.

Din fericire, în urma incendiului nu au rezultat pierderi de vieți omenești, însă șase persoane au fost transportate la spital, prezentând atacuri de panică și intoxicații cu fum.

„Sunt fost 6 persoane asistate medical inițial, dar şi celelalte persoane evacuate sunt evaluate”, au explicat reprezentanții ISU Constanţa.

În urma tragediei, autoritățile le-au pus la dispoziție persoanelor a căror apartamente au fost distruse de flăcări două locuri unde se pot caza temprar.

Sursa: https://playtech.ro/

Recomandările redacției