Incendiu la Spitalul din Cavnic

0
305

Incendiu la Spitalul din Cavnic. Un incendiu a izbucnit la o baie din cadrul Spitalului de Psihiatrie din oraşul Cavnic. Au fost evacuaţi 27 de pacienţi. Din fericire nu au fost victime. Au  intervenit  trei echipaje ASAS cu o autoscară, 1 EPA, ATPVM si 2 echipaje  SAJ Maramureş.

În total, 71 de persoane au fost evacuate. Încăperile au fost aerisite, iar bolnavii urmează să fie introduşi din nou în saloane.

„S-a intervenit cu trei autospeciale de stins incendiu cu apă și spumă, o autoscară, un echipaj de prim ajutor, o autospecială pentru victime multiple și două ambulanțe ale SAJ”, a declarat maiorul Alexa Gonczi Oana Cristina, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.
Echipajele de intervenție au lichidat focul și au aerisit încăperile. Din fericire nu există victime.

Premierul anunţă că va fi făcută plângere la DNA, după incendiul de la Institutul Matei Balş

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, că a primit o Notă de informare după controlul de la Institutul Matei Balş, iar reprezentanţii Corpului de control au reţinut mai multe deficienţe. Pentru că unitatea a folosit serviciile unei firme de intervenţii în situaţii de urgenţă care nu era autorizată de IGSU şi nici nu avea capacitatea necesară, prim-ministrul a precizat că va fi făcută plângere la DNA. Alte neconformităţi descoperite ar fi legate de lipsa unor dispozitive de alarmare optice sau acustice şi faptul că pereţii căilor de evacuare nu erau rezistenţi la foc, relevă rezultatul verificărilor făcute de Corpul de control al prim-ministrului.

Spitalele, salvare pentru pacienţi sau pericol iminent – Prof. Săndesc: 50% din echipamentele din spital nu beneficiază de contracte de mentenanţă.

Aparatură medicală neverificată la timp şi reţele electrice şi de gaze depăşite! Sunt doar câteva dintre principalele probleme care există la ora actuală în spitalele din România. Preşedintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătăţii a explicat pentru News.ro deficienţele grave din unităţile sanitare care pun în pericol clipă de clipă viaţa pacienţilor şi a personalului sanitar. Profesorul Dorel Săndesc trage un semnal de alarmă legat de faptul că echipamentele medicale de cele mai multe ori nu sunt verificate de personal specializat, iar atunci când totuşi există mentenanţă, aceasta este făcută de oameni fără pregătire în acest sens. „Spitalele nu-şi pot permite să asigure contracte de service şi mentenanţă pentru echipamentele din dotare, ceea ce este periculos şi inacceptabil, nu trebuie să tolerăm faptul că aparate care întreţin funcţiile vitale ale pacienţilor nu sunt verificate periodic”, explică Profesorul Dorel Săndesc. Expertul spune că imediat după tragedia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, a analizat problemele din secţiile de ATI, alături de Profesorul Şerban Bubenek, Preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Au semnat împreună o scrisoare deschisă pe care au trimis-o spre Guvern, Preşedinţie şi Ministerul Sănătăţii, în care au atras atenţia că spitalele sunt veritabile bombe cu ceas.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.