Un incendiu a izbucnit la un autoturism staționat pe o stradă lăturalnică în cartierul Aurel Vlaicu din municipiu. Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit în jurul orei 20.00 pentru a stinge incendiul, în cele din urmă fiind afectată doar partea din față a autoturismului.

Pompierii atrag atenția asupra mijloacelor de încălzire cu defecțiuni: „Atenție la instalațiile electrice ale autoturismelor și la mijloacele de încălzire din locuințe. Facem un nou apel la populaţie pentru a verifica și curăţa cu personal specializat mijloacele de încălzire și/sau coșurile de evacuare a fumului”.

De la începutul anului, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiș” al județului Arad și Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru stingerea unui număr de 12 incendii la locuinţe particulare, 3 autoturisme și un tractor.
Din cele 12 incendii, în 11 cazuri cauză probabilă a fost „coş, canal sau burlan de evacuare a fumului, cu defecțiuni, necurățat sau amplasat necorespunzător fata de materialul combustibil” iar la autoturisme defecțiuni la instalațiile electrice de încălzire, ultimul incendiu la un autoturism având loc în această seară.

 

Recomandările redacției