Incendiu la un depozit de mase plastice din Salonta

0
207

Un incendiu puternic a izbucnit în cursul nopţii, la ora 3,40, la un depozit de mase plastice reciclabile de la periferia municipiului Salonta, unde acţionează aproximativ 50 de pompieri militari pentru stingerea focului întins pe o suprafaţă de circa 8.000 de metri, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca.

 

„Acum se acţionează cu aproximativ 50 de pompieri care au intervenit cu şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială CBRN şi o autospecială SMURD. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, la trei hale şi în curtea depozitului, o hală de circa 1.300 metri pătraţi şi alte 600 de metri pătraţi. Suprafaţa este foarte mare, pentru că incendiul se manifestă şi în curtea depozitului, und erau depozitate materialele plastice în stive de câte o tonă, care ard în profunzime. Suprafaţa cumulată este foarte mare, se manifestă cu degajări mari de fum şi gaze toxice”, a declarat Roşca.

Potrivit acesteia, a fost pregătit mesajul RO-ALERT, dar deocamdată vântul bate în direcţia opusă oraşului şi, ca atare, dacă va exista pericol pentru comunitate, se va transmite mesajul. Până la acest moment nu au fost înregistrate victime.

„Este o misiune dificilă şi de durată, din cauza suprafeţei mari de manifestare, a cantităţii foarte mari de mase plastice depozitate, care degajă fum toxic. Curtea e foarte mare, aproximativ la 8.000 de metri pătraţi şi e fum peste tot. Incendiul este localizat, pompierii au realizat un dispozitiv circular şi atacă incendiul din toate părţile, astfel ca pericolul extinderii la vecinătăţi a fost eliminat. De asemenea, pompierii au izolat un centru de depozitare a fierului vechi, care nu e atins. Salvatorii acţionează pentru lichidarea acestuia, dar va mai dura câteva ore”, a mai precizat Camelia Roşca. 

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.