Incendiu provocat de un flex: un bărbat a murit intoxicat cu fum

0
233

Flexul se dovedește a fi un intrument deosebit de periculos, chiar mortal, am putea spune, dacă nu este manevrat cu grijă. Și nu ne referim doar la rănile care pot să fie provocate de discurile folosite pentru a tăia diverse materiale, ci și la flăcările care sar atunci când este folosit și care pot provoca incendii, soldate cu morți.
Un astfel de incendiu a avut loc, ieri, pe strada Școalei din municipiu. Se pare că flăcările au izbucnit, se pare de la parter și au ajuns la etajul unu al imobilului și la acoperiș. Doi bărbați au avut de suferit de pe urma celor întâmplate, unul dintre aceștia care, din informațiile noastre, tăia ceva cu flexul în apropierea unor substanțe inflamabile, suferind arsuri la mâini, iar cel de-al doilea, conform datelor de care dispunem, fiind intoxicat cu fum. Dacă bărbatul cu arsuri a fost transportat la spital cu o ambulanță, în cazul celui intoxicat a intervenit un echipaj SMURD. Din păcate, acesta a decedat în autospeciala SMURD, în timp ce era transportat la spital. „Pentru stingerea incendiului care a avut loc astăzi (n.r. – ieri) pe strada Școalei a intervenit Detaşamentul de Pompieri Arad, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru și salvare de la înălțimi, o autospecială descarcerare, o autospeciala SMURD și o autospecială de munca operativă, la operațiune participând trei ofițeri și 12 subofițeri”, susține George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad. Acesta susține că pe lângă cei doi bărbați care au avut de suferit de pe urma flăcărilor, în casă se mai aflau o femeie și un copil. Aceștia au ieșit însă rapid din imobil, astfel încât nu au fost răniți sau intoxicați. În ceea ce privește cauza producerii incendiului, pompierii susțin că este vorba despre „scântei mecanice”. „Incendiul a izbucnit din cauza unor scântei mecanice, produse de un flex”, ne-a declarat George Pleșca.
Având în vedere că flăcările de pe strada Școalei au dus la moartea unui om, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad susțin că a fost deschis un dosar penal. „În cauză se fac cercetări pentru distrugere din culpă”, a declarat Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.