O casă de pe strada Fluierului, din Micălaca, a fost făcută scrum, marți seara, iar o a doua locuință a fost de asemenea afectată de incendiu. Flăcările au fost întreținute de mase plastice aflate în curtea imobilului, astfel că până la sosirea pompierilor, incendiul s-a propagat și la casa alăturată. Persoanele care locuiau în cele două case s-au autoevacuat în timp util. La fața locului, a intervenit Detașamentul de Pompieri Arad din cadrul ISU Arad cu trei autospeciale se stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru și salvare de la înălțimi, o ambulanță SMURD, o autospecială grupa operativă, trei ofițeri și 17 subofiteri.
În momentul sosirii primelor echipaje, incendiul se manifesta violent, generalizat la două case cu posibilitatea de propagare la alte trei imobile.
S-a acționat pentru limitarea propagării și după 45 minute de intervenție s-a reușit localizarea incendiului fiind salvate construcțiile învecinate. Incendiul a fost stins după două ore de intervenție.

Se pare că bătrânul care locuia în casa respectivă strângea mai multe obiecte în curte și chiar au existat reclamații ale vecinilor, care se temeau de un posibil incendiu. Bătrânul ar fi fost și amendat de polițiștii locali în această privință. Din păcate, reclamațiile vecinilor au fost întemeiate. Flăcările propagate la cea de-a doua casă au afectat acoperișul, incendiul fiind oprit de pompieri înainte să ajungă și la restul construcției. La locul incendiului, au ajuns un echipaj de poliție, polițiști locali, dar și reprezentanți ENEL. În urma cercetărilor efectuate de pompieri, cauza probabilă stabilită a fost scurt circuit provocat de aparate electric aflate sub tensiune, cablu defect.

 

Recomandările redacției