Incendiu puternic la Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea

0
1420

Aproximativ 50 de pompieri militari, cu 9 autospeciale de stingere au intervenit, sâmbătă noaptea, pentru a lichida un incendiu puternic ce a izbucnit la Palatul Episcopal greco-catolic din Oradea. Nu s-au întregistrat victime, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul care a cuprins, sâmbătă seara, Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea a fost stins de pompieri după aproape 3 ore, nefiind înregistrate victime.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, a declarat, duminică, că suprafaţa totală afectată de foc a fost de 1.300 de mp. „Incendiul de la Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea a fost stins de pompieri după aproape 3 ore, în cursul intervenţiei fiind împiedicată propagarea focului la parterul clădirii şi la construcţiile din vecinătate. Suprafaţa afectată de incendiu a fost de 1.300 de mp, constând în acoperişul din lemn cu învelitoare din ţiglă şi etajul I al clădirii. Peste 100 de pompieri militari au intervenit cu 10 autospeciale cu apă şi spumă şi 2 autospeciale de lucru la înălţime. Nu au existat victime în urma incendiului. O comisie va demara, duminică, cercetări pentru stabilirea cauzelor care au dus la izbucnirea incendiului”, a spus Roşca, conform Mediafax.

Potrivit acesteia, duminică dimineaţa la faţa locului se mai află pentru a supraveghea zona 2 autospeciale cu apă şi spumă şi 2 autoscări ale ISU Bihor. În cursul intervenţiei de sâmbătă seara, mai multe persoane care locuiau în vecinătatea Palatului Episcopal s-au autoevacuat din locuinţe.

Pe de altă parte, Primăria Oradea a anunţat, într-un comunicat, că, împreună cu Episcopia Greco-Catolică, va deschide luni un cont pentru strângerea de fonduri în vederea refacerii acestui monument simbol al oraşului. „Primăria Oradea se va implica financiar în acest efort de reconstrucţie a Palatului Episcopal Greco-Catolic”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.