incendiuPompierii arădeni au stabilit ce a cauzat incendiul de la hotelul din Moneasa, care a izbucnit pe acoperişul şi în mansarda clădirii. Intervenţia pompierilor a durat şase ore. În incendiu au acţionat garda de pompieri din Sebiş şi cea din Gurahonţ.
În urma cercetărilor, aceştia au constatat că focul a pornit de la un coş de fum. „Lemnul din construcţie şi rigipsul s-au aprins de la un coş de fum neizolat corespunzator sau amplasat prea aproape de materialul combustibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca. În urma incendiului au fost distruse camerele de la mansardă şi acoperişul. Pentru a stabili cauza, se ia în vedere primul material care a ars, împrejurarea, modul de aprindere etc. Coşul e posibil să fi fost crăpat, sau incendiul a fost declanşat prin radiaţie de căldură sau prin scânteie.
Proprietarul hotelului este Coloman Edeleni, fost preşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Arad şi director al SC Gospodăria Comunală SA.
(C.G.)

Recomandările redacției