În acest wekend, Aradul devine amfitrion pentru competițiile chinologice internaționale. Astfel, pe 20 septembrie, în calendarul evenimentelor este stabilit Clubul Câinilor de Agrement, grupa  9. Pe 21 și 22 septembrie, cele mai frumoase exemplare canine, cu experiență în competițiile chinologice se vor întrece la CACIB 2 și CAC, Cupa Transilvaniei.

Sute de campioni pe patru labe, dar și căței „începători“ din zeci de rase vor defila în Parcul Chinologic din Arad, în cadrul competițiilor internaționale, organizate anual.

„Anul 2019 este unul cu semnificație, de celebrare a 50 de ani de chinologie în România. De asemenea, anul acesta s-a omologat cea de a treia rasă  de ciobănesc, Ciobănescul de Bucovina“, a spus Gheorghe Schill, președintele Asociației Chinoloice Arad.

Vor participa câini din mai multe țări de peste graniță, iar arbitrajul va fi făcut de către arbitri cunoscuți din țară și din afară.

Aradul este orașul în care s-a înființat Asociația Chinologică Română, în 1969, aceasta devenind membră a Federației Chinologice Internaționale în anul 1973.

În anul 1921 au luat fiinta Clubul Foxterrieri din Arad si Clubul Amatorilor de Caini de Politie din Arad. Aceste doua cluburi au organizat activitatea chinologica din Arad si din judetele invecinate, stimuland dezvoltarea miscarii chinologice. 

Recomandările redacției