DSC_0430

Lucrările de amenajare a celor 122 km. de piste de biciclete pe mai multe străzi din municipiul Arad vor începe zilele viitoare, contractul de execuţie fiind semnat, vineri, în noul parc al copiilor “Aventura Voinicilor” în prezenţa a zeci de biciclişti.

Viceprimarul Levente Bognar şi consilierul local Ovidiu Moşneag au semnat contractul de execuție a lucrărilor din cadrul proiectului ,,Amenajare piste de biciclete în Municipiul Arad’”, contract încheiat cu Asocierea S.C. Sylc Con Trans S.R.L., S.C. Lile Service General Construction S.R.L și S.C. Noco Electra S.R.L., în valoare de 14.880.000 lei.

Prin realizarea acestui proiect, municipiul Arad va beneficia de amenajarea unei rețele de piste de biciclete în lungime totală de aproximativ 122 km.

„Spre deosebire de alte oraşe, unde s-au trasat doar nişte linii pe asfalt, am vrut să avem un concept unitar de piste de biciclete”, a spus Ovidiu Moşneag.

După semnarea contractului, Levente Bognar şi Ovidiu Moşneag au mers pe biciclete pe noua pistă de biciclete construită în cadrul altui proiect, pe malul Mureşului.

Bogdan Faur, reprezentantul companiei Syl Con Trans a precizat că lucrarea are termen de finalizare 16 luni.

Pistele de biciclete vor fi de trei feluri: pe platformă proprie, pe platformă comună cu trotuarul, pe platformă comună cu partea carosabilă.

Construcţia se va face în patru etape. În prima fază se vor realiza culoarele principale care deschid circulaţia traficului către oraşele importante şi zonele de frontieră. În etapa a II-a se face legătura între aceste culoare principale. În etapa a III-a se vor executa pistele de ciclişti din zonele aglomerate, iar în ultima etapă se vor interconecta toate pistele.

Proiectul ,,Amenajare piste de biciclete în Municipiul Arad” este finanțat prin REGIO – Programul Operațional Regional 2007 – 2013, de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Valoarea totală a proiectului este de 27,8 milioane lei, din care finanțare nerambursabilă este de 27,3 milioane lei și contribuția locală din bugetul municipiului Arad este de 557.510 lei.

Obiectivul general al proiectului constă în reabilitarea infrastructurii urbane a municipiului Arad, adaptarea la standardele europene prin îmbunătățirea infrastructurii de circulație pentru bicicliști și creșterea siguranței în trafic a acestora.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt creșterea siguranței în trafic a bicicliștilor și pietonilor în vecinătatea arterelor de circulație existente, diminuarea efectelor poluării aerului asupra mediului și sănătății populației cauzate de emisiile de gaze de eșapament de la autovehicule, cu un procent de 10% în următorii 5 ani, încadrarea emisiilor în valorile limită admisibile la nivel european, pentru aerul ambiental, în următorii 5 ani.

  • WT F spune:

    d-le Mosneag … esti cam … mosneag! Alte orase au de mult piste de biciclete. Ca nu au dat din gura ca Falca ci au facut…

  • WT F spune:

    Pune tzaranu’ sa conduca, ca sa ai chef de duca … :D! Dl. Falca, in frunte cu proiectantii si asistenta tehnica pentru reabilitarea axei nord-sud (de fapt vest-sud) a Aradului si-au batut joc de Calea Aurel Vlaicu (au desfiintat benzile de stanga), apoi de piata Primariei (ce benzi definesc pietrele albe?!), apoi de Calea Romanilor – unde se circula pe o singura banda, apoi de Calea Timisoarei, unde se circula ca in Pakistan, dar cea mai mare bataie de joc este P-ta Mihai Viteazu’ unde pe o latura au micsorat strada si au marit trotuarele… probabil ca sa se vanda bordurile care sunt… NU TI-E RUSUNE MAAAA?!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției