Proiectul municipalităţii arădene de a transforma strada Cometei într-o arteră importantă care să asigure legătura cu Centura Nord este cu un pas mai aproape de a deveni realitate. Vineri, 20 iulie 2018, s-a încheiat licitaţia pentru atribuirea lucrărilor, astfel că şantierul ar putea să fie deschis în această toamnă.

Scopul proiectului este de a scoate traficul greu din cartierele Micălaca şi Grădişte, în prezent TIR-urile fiind nevoite să intre prin unul din cele două cartiere ca să ajungă la zona industrială de lângă depozitele Petrom. Scenariul tehnic presupune amenajarea unei legături rutiere între străzile Cometei (Grădişte) şi Lipovei (Micălaca) cu centura de ocolire a municipiului în scopul de a asigura accesul direct al vehiculelor de mare tonaj pe şi de pe platforma industrială de nord-est a municipiului fără să mai fie nevoite să traverseze zona de locuinţe din cele două cartiere.

„Această lucrare va fi finalizată, sperăm noi, prima etapă anul acesta, iar în primăvară, etapa a II-a”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 4.628.821 lei.

(I.P.)

Recomandările redacției