Încep procedurile pentru contractarea constructorului care va reabilita clădirea Filarmonicii de Stat Arad

0
311

filarmonica (1)Primăria Muncipiului Arad va începe procedura de achiziţie publică a contractului cu o firmă de construcţii care se va ocupa de executarea lucrărilor de reabilitare la clădirea Filarmonicii de Stat.
Lucrările vor cuprinde reabilitarea învelitorii, a faţadei principale şi a sălii de concert.
În sala de concert, printre altele, vor fi consolidate zona scenei, pardoseala, vor fi făcute finisaje la tâmplărie, la vitralii şi la picturile murale, dar şi la holuri, scări, sala mică de concert şi subsol.
De asemenea, vor fi montate un ascensor şi rampe pentru persoane cu dizabilităţi şi se vor face lucrări parţiale la acoperiş, la faţada principală şi în curţile interioare. Totodată, proiectul mai prevede o instalaţie de iluminat arhitectural a clădirii.
Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 18,6 milioane de lei. Ţinand cont de faptul că valoarea estimată în euro este de 4.172.151 de euro, adică mai mică decat pragul valoric de 5 milioane de euro, conform legii, procedura de achiziţie aleasă este cerere de oferte.
Durata de execuţie a contractului este de 24 de luni, iar finanţarea obiectivului de investiţie se va face multianual, din bugetul municipiului Arad.
“Palatul Cultural este unul dintre cele mai importante edificii din Arad. Reabilitarea lui reprezintă una din priorităţile municipalităţii în acest an, mai ales în contextul în care Aradul şi-a anunţat intenţia de a deveni capitală culturală europeană. Puţine oraşe din Romania, chiar şi din Europa, se pot mândri cu un asemenea monument istoric, de aceea consider că este datoria noastră, a comunităţii locale, să reabilităm şi să punem în valoare această bijuterie arhitecturală”, a declarat primarul municipiului Arad Gheorghe Falcă.
Pornind de la necesitatea reabilitării clădirii Palatului Cultural, respectiv a zonei unde funcţioneză Filarmonica de Stat, municipiul Arad a achiziţionat încă din anul 2009, proiectul tehnic de execuţie.
Până acum, lucrările au fost făcute etapizat şi au avut prioritate cele de reparaţii la acoperişul sălii de concert, turnul central şi aripile laterale ale turnului, iar odată cu demararea acestei proceduri de achiziţie vor fi reparate şi învelitoarea, faţada şi sala de concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.