Începând de azi: Mască în spații publice, nu se deschid terasele, controlul temperaturii la muncă, limitări în afara localității

0
546

Începând cu 15 mai, în spațiile comerciale, transport în comun, spații închise, se instituie obligativitatea purtării măștii, astfel încât gura și nasul să fie acoperite.

E impusă decalarea programului de lucru pentru firmele cu cel puțin 50 de angajați. Începerea și terminarea programului de lucru să se deruleze la o diferență de o oră, timp de trei ore, în tranșe de cel puțin 20% din personal.

Instituțiile care lucrează cu publicul iau măsuri pentru organizarea activității: suprafață de minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, să nu permită accesul persoanelor cu temperatura de peste 37,3 grade și să asigure dezinfectarea.

E suspendată activitatea restaurantelor, motelurilor, pensiunilor, precum și a teraselor.

E suspendată comecializarea produselor în spații mai mari de 15.000 de metri pătrați, cu mai multe magazine. Sunt exceptate: vânzarea alimentelor, produselor alimentare, optică medicală, curățătorie și activitatea celor care au acces din exterior. Rămân suspendate zborurile spre Austria, Italia, Franța, Germania, Maria Britanie, Spania, SUA, Turcia, Iran și dinspre aceste țări. Sunt exceptate zboruri de transport, de intervenție, umanitare.

Se suspendă transportul rutier internațional de persoane pentru toate cursele spre Italia, Franța, Germania, Spania, Turcia până în 1 iunie. Sunt excepții. Se reia activitatea cabinetelor stomatologice, pentru urgențe care nu pot fi amânate.

Se reia activitatea în ambulatorii, consultațiile se fac doar cu programare prelabilă.

Se instituie carantinarea sau izolarea la domiciliu, pentru toate persoanele care vin din străinătate. Persoanele pot sta în izolare la domiciliu alături de familie, sau pot solicita carantinarea instituționalizată. 

Din 15 mai este permisă circulația persoanelor, cu evitarea grupurilor mai mari de trei persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii, fără să mai fie nevoie de o declarație.

Se deschid parcurile, cu excepția locurilor de joacă. Rămâne interdicția deplasării în afara localității, sunt excepțiii: activități agricole, în scop profesional, îngrijirea unei alte proprietăți, tratament, îngrijire copii/ rude, asistența persoanelor vârstnice, decesul unui membru de familie. Cursurile rămân suspendate în școli, după 2 iunie e posibilă pregătirea pentru elevii din clase terminale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.