Începând de luni, se reiau cursele cu trenul pe traseul Brad – Sebiș – Ineu

1
561
Astăzi, în gara din Sebiş a oprit trenul Desiro, pasageri fiind reprezentanții CFR Călători și CFR Infrastructură, alături de edilii unităților administrativ teritoriale care fac parte din traseul Ineu – Bocsig – Sebiș – Gurahonț – Brad.
Începând de luni, 11.01.2021 se reiau cursele cu trenul pe traseul Brad – Sebiș – Ineu.
CFR Călători SA va pune la dispoziție trei trenuri marca Desiro, considerate printre cele mai performante la ora actuală care operează pe teritoriul țării noastre.
Așadar, demersurile întreprinse de autoritățile locale de pe acest traseu, împreună cu parlamentari arădeni și Consiliul Județean Arad, au avut efect pozitiv la București și vom putea circula în continuare din Sebiș cu trenul în condiții normale de siguranță și confort“, a declarat Cristian Feieş, primarul oraşului Sebiş. 

Vineri dimineața, la ora 8, din Gara Arad a plecat un tren de probă spre Brad. Trenul testează traseul pentru repunerea în funcțiune a legăturii feroviare dintre Ineu și Brad, pe un traseu proiectat și executat cu mai bine de o sută de ani în urmă de Căile Ferate Arad-Cenad.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad am luat legătura cu conducerea CFR și cu parlamentari care pot sprijini demersul de reintroducere a acestei curse pe ruta istorică Ineu-Brad. Este importantă, pentru că asigură legătura cu municipiul și cu orașele Ineu și Brad a unor comunități care altfel ar fi izolate. Eu sper că după probele tehnice, CFR va prelua operarea pe acest traseu, chiar dacă în condiții de rentabilitate scăzută, pentru că oamenii de aici nu trebuie să fie izolați”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Primarii de pe traseu au fost invitați să facă parte din echipa tehnică, urmând să se alăture trenului de probă pe parcurs, în stațiile din comunele și orașele pe care le reprezintă.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.