Începe aglomerația la vulcanizări

0
371

Avertizările de ploi și ninsoare din aceste zile sunt un motiv de îngrijorare pentru șoferii care nu şi-au dotat încă maşinile cu anvelope de iarnă. Ca să evite amenzile usturătoare, dar mai ales pentru a nu își pune în pericol siguranța, tot mai mulți șoferi din Oradea trec pragul vulcanizărilor. Aglomerație e mai ales după-amiaza; cât despre cozi, acestea se vor forma cel mai probabil la primii fulgi de nea, spun angajații atelierelor.

Ca să fie siguri că iarna nu îi va lua pe nepregătite, șoferii au început să treacă pragul atelierelor de vulcanizare. Cel mai bun moment al zilei, spun ei, este dimineața, pentru că perioada de așteptare nu depășește o jumătate de oră.

Conform Digi 24, munca angajaților de la atelierele mecanice se îngreunează după orele amiezii. Obligația de a folosi anvelope de iarnă este impusă mai mult de condițiile meteo. În codul rutier nu este stabilită o perioadă fixă de utilizare a acestora. Situația nu îi scapă însă de responsabilități pe șoferi. Ei pot să primească amenzi o dată cu prima zăpadă.

„Amenzile sunt între 9 și 20 de puncte amendă. De asemenea, ca măsură complementară se ia reținerea certificatului de înmatriculare”, susţine comisarul-șef Dorin Sava, șeful Poliției Rutiere Bihor.

De la 1 iulie un punct este egal cu 105 lei, astfel că amenzile încep de la 945 de lei, dar pot ajunge până la 2100 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.