Juniorii mari din Campionatul Elite au dificila misiune să țină ștacheta sus sau cel puțin să nu fie departe de performanțele colegilor din stagiunea trecută, care au câș­tigat două trofee, Cupa și Supercupa României. Sigur, mai sunt jucători care au drept de joc și în acest an, cei născuți în anul 1998, însă marea pondere a lotului e pusă pe fotbaliști de 16 ani.
Din această perspectivă se anunță un sezon dificil pentru „alb-roșii”, după cum recunoaște unul dintre antrenori. „Din păcate, gru­pa de ’99 a avut destule proble­me cel puțin în turul campio­- natului trecut. A venit nea’ Feri în iarnă, a reușit să salveze co­rabia și m-am sfătuit mult cu dânsul înainte de a prelua fră­iele echipei. Dar, la rândul meu, cunosc destul de bine această generație și știu că a avut întotdeauna probleme de efectiv, dar și la capitolul calitate. Din păcate, nu dispunem de fotba­liștii cu care să elaborăm un joc de posesie și construcție așa cum ne-am dori noi, așa că tactica o facem în funcție de ceea ce avem la dispoziție. Trebuie să ținem cont și de faptul că vorbim, cu mici excepții, de fotbaliști mai mici cu un an decât cei care au dreptul să joace la Elite Under 19, dar trebuie să se știe de la început un lucru. În primul rând, atât eu, cât și colegii mei de pe bancă, urmărim progresul individual al jucătorilor. Sigur, și rezultatele sunt importante la fotbal, dar în acest caz vin pe planul al doilea. Totuși, noi sperăm să nu avem emoții, iar dacă va fi cazul de mai mult nu ne vom da, bineînțeles, la o parte. Dar, repet, înainte de toate, vrem ca jucătorii noștri să crească în valoare prin aceas­tă competiție, în așa fel încât mă­car trei-patru dintre ei să facă saltul la Liga a III-a și, într-un final, la prima echipă”, a mențio­nat Cristian Păcurar.
Adversarul de azi al utiștilor este LPS Satu Mare, o formație pe care Păcurar spune că o cunoaște destul de bine. „Vor veni cu jucători născuți exclusiv în anul 1998, pregătiți de un antrenor foarte muncitor și preocupat de ceea ce face. E vorba despre Dacian Nastai, antrenorul care, printre alții, l-a descoperit pe Gardoș și va dori să debuteze cu dreptul la Arad. Stau foarte bine în special pe faza defensivă, dar, în general, au un joc destul de închegat”, a adăugat profesorul Cristi Păcurar.
Stanciu, D. Lazăr, Pop, Brăniș­teanu, Mandache și Petre sunt fotbaliștii de ‘98 care, în mod cert, vor aduce un plus de forță de experiență printre „puștii” de 16 ani ai grupării fanion a Aradului. Mai ră­mâne de văzut și dacă Man, Tănase, Stahl sau Jorza, jucători care fac parte din circuitul primei echipe, vor coborî pentru 90 de minute la Elite, cu mențiunea că ultimul a acuzat și probleme medicale în ultima perioadă și e greu de crezut că itră cu adevărat în calcule. Partida începe la ora 12 pe arena din Sânicolau Mic.

Recomandările redacției