jusca-cura-buicaComitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal s-a reunit, ieri și a bătut în cuie coordonatele pe care va decurge ziua de 7 februarie 2014, ziua alegerilor.
Într-un comunicat prezentat pe site-ul forului ce guvernează fotbalul arădean sunt dezvăluite trei repere importante pentru alegeri.
Mai întâi, a fost dezvăluită componența comisiei de validare a voturilor. Aici intră Ioan Kocsis Josan, Gheorghe Sfăt, Marcel Vida și Romulus Babău.
Punctele următoare se referă la condițiile ce garantează includerea în cursa pentru conducere. Pentru postul de președinte, pe lângă cetățenie română, studii medii și cazier curat, se cer:
* îndeplinirea pentru minim patru ani a uneia din funcțiile – preşedinte AJF/LPF/FRF, vicepreşedinte AJF/LPF/FRF, preşedinte al unei comisii permanente din cadrul AJF/LPF/FRF sau preşedinte de club/asociaţie indiferent de nivelul de competiţii;
* să nu fi fost declarat persona non-grata de FRF sau AJF;
* vârsta maximă – 70 de ani.
În cazul celor două posturi de vice­președinte, cerințele sunt mai lejere – cetățenia română, aceleași studii medii plus cazierul „curat”.
Neoficial, postul de președinte e vizat de Dorel Cura (actualul conducător al AJF-ului), Viorel Buică (în prezent vicepreșe­dinte), dar s-a speculat și pe seama numelui lui Adrian Lucaci. Pentru vicepreședinte,  s-a vorbit despreTeodor Jușcă (și acum deține funcția) sau Dănuț Cios. Termenul depunerii dosarelor e 22 ianuarie.
S.A.

Recomandările redacției