Începe campania de cereri pe suprafață: APIA Arad cere fermierilor să respecte programarea

0
348

Mii de agricultori arădeni vor depune de luni, 2 martie, cereri de plată pe suprafață. Reprezentanții Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură au anunțat demararea Campaniei de depunere a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2020, ce se va derula până pe 15 mai, precum și informații utile. Peste 21.000 de fermieri arădeni ar urma să depună cereri pentru subvenții pe suprafață. Cei de la APIA Arad roagă fermierii să respecte data la care au fost invitați, ca să fie evitată aglomerația și eventualele probleme.

„Fermierii vor depune o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe!Ca în fiecare an APIA va fi alături de fermieri pe tot parcursul campaniei și va acorda tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene“ׅ, susține Alin Triponescu, directorul APIA Arad.

În campania din acest an, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic. Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Aceeași regulă se aplică și pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa Cererea unică de plată – declarație sector zootehnic, împreună cu funcționarul APIA, în aplicația dedicată sectorului zootehnic.

Pentru a beneficia de subvențiile schemelor de plată/măsurilor de dezvoltare rurală și ajutoarelor naţionale, fermierii trebuie să depună anual, la APIA, Cererea Unică de Plată şi să îndeplinească condiţiile de eligibilitate conform legislaţiei comunitare şi naţionale în vigoare.

În cazul Măsurilor 10 şi 11, fermierii trebuie să respecte şi cerinţele specifice pachetelor solicitate la plată şi cerinţele de bază conform Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Informații privind zonele eligibile pentru Măsura 10, Măsura 11 și Măsura 13 se regăsesc în PNDR 2014-2020, pe site-ul APIA, http://www.apia.org.ro/ro/materiale-de-informare/materiale-de-informare-anul-2020 și la Centrele județene/locale APIA. Aplicaţia IPA-Online se accesează la adresa: http://lpis.apia.org.ro/.

„Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererilor în Campania 2020, rugăm fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform invitației primate“, subliniază conducerea APIA Arad. Mai multe informații se obțin direct de la APIA, care a derulat și o campanie de informare în județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.