Staff-ul tehnic al echipei arădene UTA a anunțat că urmează să se despartă de doi jucători.
Este vorba despre fundașul dreapta, Marian Pleașcă (30 de ani) și mijlocașul central croat Mihovil Klapan (25 de ani). UTA nu s-a putut baza aproape deloc pe cei doi fotbaliști care aveau și salarii importante pentru nivelul clubului arădean.
Cei doi fotbaliști vin după o lungă perioadă în care nu au participat la meciuri oficiale, iar când UTA a avut nevoie de cei doi, aceștia s-au accidentat, Pleașcă – la meciul cu Hermannstadt, iar Klapan – pe finalul disputei cu Dinamo, existând apoi recidive la antrenamente.
„I-am informat pe Pleașcă și Klapan că nu mai intră în vederile mele începând chiar de acum. Oricum, nici situația lor medicală nu le-ar fi permis să fie apți pentru a evolua. Rămâne să vedem condițiile despărțirii, dar este clar că sunt primii jucători pe care nu voi mai conta de la anul. Nu este un moment ușor în momentul în care trebuie să discuți cu un jucător pentru a-i comunica faptul că trebuie să te desparți de el, dar – până la urmă – ambii au înțeles situația. Nu este vina lor, nici vina noastră, că au avut astfel de probleme medicale. În momentul în care i-am adus, eu știam calitățile lor și speram să se pună la punct din punct de vedere fizic. Știe toată lumea povestea lor, au venit în urma unei perioade de inactivitate, din păcate s-au confruntat cu probleme medicale și asta i-a împiedicat să ajute echipa în măsura în care mi-aș fi dorit. Până la urmă, momentul în care aduci atât de mulți jucători în- tr-un context precum cel care a fost în vară, cu o perioadă foarte scurtă între sezoane, pot interveni și asemenea situații. Asta e, selecția e continuă la fotbal, probabil vor mai fi și alți jucători de care ne vom mai despărți. Bineînțeles că vom încerca să completăm lotul, în primul rând calitativ, pentru că avem nevoie și apoi bineînțeles să vedem cum putem să întărim și acest aspect al pregătirii fizice, ținând cont de perioada extrem de scurtă”, a afirmat Laszlo Balint, potrivit prosport. 

Recomandările redacției