Începând cu data de 1 martie, Primăria Municipiului Arad demarează programul Curățenia de Primăvară. În cadrul programului se vor efectua activitati de toaletare-recepare a arborilor de pe domeniul public în cartierele orasului precum și ample actiuni de igienizare a arterelor de circulație.
„Programul Curățenia de Primăvară va avea în vedere spălarea platformelor gospodărești, curățirea spațiului verde, spălatul străzilor, toa­letări și tăieri de arbori, tunderea gardurilor vii, repararea mobilierului urban, atât în parcuri cât și în fața blocurilor. Se vor înlocui corpurile de iluminat defecte și evident a becurilor arse și închidem cu verificarea funcționării iluminatului public, această verificare făcându-se bineînțeles pe timp de noapte. Indicatoarele rutiere vor fi înlocuite cu unele noi, se vor colecta deșeurile și a echimpamentelor electrice și electronice de la persoane.
O să avem în parteneriat cu Inspectoratul Școlar ca atunci când suntem în cartier să sprijinim și curățenia în școli și evident vrem să avem și partener cu ONG-uri care să sprijine companiile care vor lucra la această curățenie de primăvară.
Primul cartier care va beneficia de curățenia de primăvară va fi cartierul Alfa din 1-3 martie, Micălaca zona 300 din 4-7 martie, Micălaca 100-200 din 8-11 martie, Micălaca 500-700 din 12-15 martie, Vlaicu Stânga din 16-19, Vlaicu dreapta din 21-24, Aradul-Nou din 25-28, Sinicolau Mic din 29-30 martie și Confecții din 31-1 aprilie. Luna aprilie se va continua curățenia cu următoarele cartiere: Grădiște 2-4 aprilie, perioada 9-13 Centru dreapta (zona delimitată de străzile B-dul Revoluției, Podgoria, Praporgescu, Polivalen­tă, Iuliu Maniu, Ineului, Măr­- țișor și Bihorului), 14-18 aprilie Centru stânga (zona delimitată de străzile Banu Mără­­- cine, A. Șaguna, Kogălniceanu, Dornei, P-ța Arenei și Bd. Revoluției), 19-20 aprilie car­tierul Bujac și ultimul cartier, Gai în perioada 21-22 aprilie“ a declarat Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad.
(D.C)

Recomandările redacției