Clujul găzduieşte în această săptămână în BT Arena, mai exact de marţi până duminică (28 septembrie – 3 octombrie), Campionatul European de seniori pe echipe la tenis de masă, competiţie la care naţionala feminină a României, locul 5 la Jocurile Olimpice, vizează al treilea titlu continental consecutiv. România a câştigat ultimele două ediţii, în 2017 (Luxemburg) și în 2019 (Nantes). În componenţa Elizabeta Samara, Daniela Monteiro Dodean, Bernadette Szocs, Adina Diaconu şi Andreea Dragoman, româncele se numără printre favoritele întrecerii, alături de Germania, Franţa, Portugalia, Ucraina sau Ungaria. Pentru arădeanca Dana Dodean, 33 ani, de la CSM Arad, ar putea fi una din ultimele apariţii sub tricolor, după ce zilele trecute a declarat pentru site-ul oficial al celor de la CSM Arad că după 21 de ani, are gânduri de retragere în curând, de la naţională! La Cluj şi-au anunţat prezenţa şi mulţi arădeni, iubitori de tenis de masă şi sport în general, Dodean şi „tricolorele” urmând să aibă parte de o susţinere importantă.

Europenele reunesc la start 24 de echipe feminine și 26 de formații masculine, iar programul „tricolorilor” este următorul: marți, 28 septembrie: meciuri grupe; 19:00 – România – Luxemburg (masculin); miercuri, 29 septembrie: meciuri grupe; 16:00 – România – Belgia (feminin); 19:00 – România – Finlanda (masculin); joi, 30 septembrie: meciuri grupe; 16:00 – România – Italia (feminin); 19:00 – Slovenia – România (masculin). Vineri, pe 1 octombrie, vor avea loc sferturile de finală, 10:00 (QF – MT), 13:00 (QF – WT), 16:00 (QF – MT), 18:30 (QF – WT), apoi sâmbătă, 2 octombrie: semifinalele – 10:00 (SF – WT), 13:00 (SF – MT), 16:00 (SF – WT), 19:00 (SF – MT), iar duminică, 3 octombrie, finalele,– 13:00 (finala feminină), 16:30 (finala masculină), anunță cei de la CSM pe site-ul oficial.

Biletele pot fi cumpărate de pe www.iabilet.ro sau www.bilete.ro. Biletele au prețuri cuprinse între 15 lei și 45 de lei, dar se vând și abonamente pentru toate zilele de competiție, la prețul de 70 de lei. Pentru a preveni răspândirea COVID-19, la intrarea în BT Arena, toți spectatorii de peste 18 ani trebuie să prezinte certificatul de vaccinare sau un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Pensionarii vor avea gratuitate pe baza talonului de pensie, care va fi prezentat la intrare. Elevii vor avea gratuitate pe baza certificatului de naștere (copie, poză, format electronic), care va fi prezentat la intrare. Persoanele cu handicap vor avea gratuitate pe baza certificatului de încadrare, care va fi prezentat la intrare.

Grupele concursului feminin sunt:

Grupa A: Germania, Spania, Slovacia

Grupa B: România, Italia, Belgia

Grupa C: Austria, Belarus, Serbia

Grupa D: Ucraina, Cehia, Slovenia

Grupa E: Ungaria, Portugalia, Croaţia

Grupa F: Polonia, Suedia, Anglia

Grupa G: Rusia, Luxemburg, Grecia

Grupa H: Olanda, Franţa, Turcia

Grupele concursului masculin sunt:

Grupa A: Germania, Belarus, Ucraina

Grupa B: Suedia, Belgia, Grecia

Grupa C: Anglia, Slovacia, Serbia

Grupa D: Austria, Polonia, Spania

Grupa E: Portugalia, Danemarca, Turcia

Grupa F: Franţa, Rusia, Olanda

Grupa G: Croaţia, Cehia, Italia, Ungaria

Grupa H: Slovenia, România, Luxemburg, Finlanda.

Recomandările redacției