Cinefilii și mai ales pasionații de filme documentare sunt așteptați din 2 și până în 6 octombrie inclusiv, la fArad. Programul celei de-a VI – a ediţii a Festivalului de film documentar fARAD s-a schimbat față de cel anunțat inițial, însă este unul complex.

Întreaga ediție fARAD din acest an propune o călătorie imaginară în colțurile cele mai îndepărtate de pe glob. Sub genericul „Harta și Teritoriile“, festivalul vine și cu câteva evenimente speciale. La eveniment, pe lista invitaților speciali este și Andreea Esca.

În program este proiecția filmului „Guvernul copiilor” de Ioana Mischie, în toate cele trei cinematografe de artă din Arad. Regizoarea invită 100 de copii să își imagineze cum ar evolua societatea în următorii 100 de ani și cum ar arăta România dacă ar fi condusă de copii.

Orașul ascuns”, campania online #AradulAscuns – având ca sursă de inspirație un documentar al lui Victor Moreno provoacă arădenii să documenteze fotografic secvențe urbane sau instantanee deosebite. Fotografiile, transmise prin e-mail la aradulascuns@farad.ro și postate pe rețelele de socializare cu #AradulAscuns și #fARAD6, urmează să fie selectate, iar pentru cele bune se vor da premii și invitații la petrecerea de închidere a evenimentului.

De asemenea, la această ediție, Alexander Nanau, regizor al filmului „Colectiv”, va participa la o sesiune specială a Laboratorului fARAD, alături de Mihai Grecea, colaborator la realizarea filmului.

Andreea Esca și bloggerul Cristian „Otravă” Șimonca sunt așteptați la Arad sâmbătă, 5 octombrie, după proiecția filmului „System K” (n.a despre efervescența pe care artiștii urbani o aduc unui oraș precum Kinshasa). Despre acest eveniment, cei interesați pot afla mai multe de pe pagina de facebook a fArad. La toate evenimentele, intrarea este liberă.

Așadar, programul:

Miercuri, 2 octombrie

 

19:30 – Lumea de la picioarele tale (Cinema Arta)

 

Joi, 3 octombrie

 

9:00 – Guvernul copiilor (Cinema Arta)

 

11:00 – Guvernul copiilor (Cinema Grădiște)

 

18:00 Monrovia, Indiana (Cinema Arta)

 

21:00 Orașul ascuns, Revelații, Q&A Victor Moreno (Cinema Arta)

 

Vineri, 4 octombrie

 

12:00 – Guvernul copiilor (Cinema Solidaritatea)

 

17:00 – Timebox, Q&A Nora Agapi (proiecție specială accesibilă și persoanelor cu deficiențe de vedere – Cinema Arta)

 

19:00 – Gust de ciment (Cinema Arta)

 

21:30 – Mica Moscovă, Bigger Than Life (Cinema Arta)

 

Sâmbătă, 5 octombrie

 

10:00 – Guvernul copiilor (Cinema Grădiște)

 

16:00 – Braguino, Înaintea zborului (Cinema Arta)

 

17:30 – Hamada (Cinema Arta)

 

19:30 – O lume în continuă mișcare, Q&A Bo Wang (Cinema Arta)

 

21:30 – System K (Cinema Arta)

 

Duminică, 6 octombrie

 

15:00 – Mur-Murale (Cinema Arta)

 

17:00 – Piazza Vittorio, Sabaudia (Cinema Arta)

 

19:00 – Havana, de la înălțime, Q&A Pedro Ruiz (Cinema Arta)

 

Recomandările redacției