În data de 1 august, la nivelul Judecătoriei Arad, s-a dispus începerea judecăţii în dosarul în care Adrian Şuteu este acuzat de vătămare corporală.

Astfel, primul termen a fost fixat pentru 17 august când, din pricina lipsei procedurii, cauza a fost amânată pentru 7 septembrie.  Spitalul Clinic Judeţean Arad şi Spitalul Clinic Judeţean Timişoara s-au constituit părţi civile în procesul lui Şuteu.

Tot în 17 august, magistraţii Judecătoriei Arad au hotărât menţinerea măsurii arestului preventiv, decizie contestată de Şuteu la Tribunalul Arad. În 22 august, judecătorul a decis respingerea contestaţiei ca nefondată, hotărârea fiind definitivă.

Reamintim că, profesorul de sport din Arad, lovit în cap cu bâta de baseball şi abandonat de agresorul său, în stare de inconştienţă, pe stradă, s-a trezit din comă şi a depus plângere împotriva călaului sau. Lovit în cap de mai multe ori cu o bâtă de baseball, omul şi-a pierdut cunoştinţa şi a intrat în comă, fiind găsit de o femeie care trecea prin zonă, sprijinit de propria maşină. Agresorul a fost reţinut şi chiar arestat preventiv pentru 30 de zile. Totul ar fi pornit, cred anchetatorii, de la o sumă de bani împrumutată de victimă de la un apropiat al interlopului, care ar fi intervenit ca recuperator.

Suspectul este un cunoscut membru al lumii interlope din Arad, implicat, cu ani în urmă, în mai multe incidente violente şi răfuieli cu alţi interlopi. „Este în situaţia recidivei omogene, deci mai are o condamnare pentru vătămare corporală cu punerea în primejdie a vieţii, mai are fapte de şantaj şi fapte de violenţă, oricum, este în situaţia recidivei post executorii, deci nu mai există nimic de revocat”, ne-a declarat la vremea respectivă, Pavel Palcu, procuror criminalist. Atacul mafiot a avut loc la începutul lunii martie, într-o seară, în faţa blocului în care locuieşte agresorul.

Recomandările redacției