Începe purgatoriul pentru Donald Trump: Camera Reprezentanților vine cu acuzații grele

0
271

Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor se va întruni miercuri şi joi pentru a examina articolele de lege pentru punerea oficială sub acuzare a președintelui american Donald Trump, a anunţat marţi comisia, potrivit Reuters.
Întrunirile vor avea loc astăzi, la ora 19:00, și din nou joi la ora 9 dimineața (1400 GMT), conform unui comunicat emis miercuri de Camera Reprezentanţilor.
Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a prezentat, marţi, două acuzaţii în procedura care ar putea conduce la demiterea preşedintelui Donald Trump, suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului.
Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de Comisia pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor şi de către plen.
Donald Trump este al patrulea preşe­dinte al SUA vizat de procedura demiterii. Ceilalţi preşedinţi vizaţi de procedură au fost Andrew Johnson, în 1869, Bill Clinton, în 1998, şi Richard Nixon, în 1974. Richard Nixon a demisionat.
Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii pre­ședintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vice­preşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.