Începe războiul în PNL, înainte de a urca în ring: Orban pregătește retragerea sprijinului politic pentru Cîțu

0
389

Florin Cîțu l-a umilit din nou pe Ludovic Orban, după ce l-a pus în fața faptului împlinit și l-a demis pe Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, fără să aibă acceptul statutar al partidului.

Din acest motiv, Ludovic Orban pregătește o ședință de urgență în PNL, iar pe ordinea de zi ar fi retragerea sprijinului politic pentru Florin Cîțu, susține România TV. Asta ar arunca în aer și guvernarea, dar și PNL.

Vineri, liberalii ar urma să decidă ce au de făcut, după ce Florin Cîțu nu a respectat deciziile coaliției, scrie stiripesurse.ro.

Ludovic Orban este revoltat de decizia premierului de a-l revoca din funcţia de ministru al Finanţelor pe Alexandru Nazare. Preşedintele PNL susţine că nu existau motive de remaniere, ci doar de mândrie, conform rtv.net. 

Ludovic Orban îl demolează pe Cîţu după remanierea ministrului Finanţelor. Preşedintele PNL a declarat că premierul Florin Cîţu nu avea motive ca să-l demită din funcţia de ministru al Finanţelor pe Alexandru Nazare. Orban a precizat că premierul nu a avut acordul său sau al partidului.

„Vreau să cred că nu e nicio legătură între faptul că Alexandru Nazare nu a apărut în poză și a fost remaniat. Vreau să cred, deși îmi e foarte greu, că nu e o răzbunare. V-am spus legat de remaniere că în conformitate cu evaluarea mea ca președinte al PNL dar și cu activitatea miniștrilor, eu ca președinte sunt mulțumit de activitatea miniștrilor PNL și îi susțin. Ce m-a deranjat cel mai mult este faptul că a fost invocat acordul meu. Nu a avut acrodul meu, nici al forurilor statutare ale PNL. La ședința coaliției domnul prim-ministru nu a fost prezent.

În privința activității ministrului Finanțelor chiar avem motive de mândrie nu de remainiere. Menținerea ratingurilor de țară, suntem cu un deficit bugetar mai mic decât anul trecut, avem creștere de 23% a încasărilor bugetare față de 2020. În ceea ce privește veniturile fiscale care reflectă gradul de colectare există o creștere de 29%. Au fost depășite obiectivele. Digitalizarea, s-au făcut pași serioși. Sunt conectate la serverele ANAF peste 85.000 de case de marcat. Programul e-facturare care este programul de digitalizare a tuturor facturilor este un program în curs de derulare.

Nu există niciun motiv serios pentru a susține această remaniere. ”, a declarat preşedintele PNL.

Întrebat despre numele viitorului ministru al Finanţelor, Orban a declarat că acesta trebuie să fie decis de partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.