martiansup giomicsa proca1Membrii Suporter Club UTA au luat o decizie unică în fotbalul românesc, însă rămâne de văzut dacă ea va avea efect la Federația Română de Fotbal și gruparea condusă de Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti va rămâne cu adevărat fără drepturi fe­derative, deci fără identitate.  Fiindcă nu concepe să renunțe la acțiuni și creditări,  Marțian i s-ar fi adresat prin interpuși chiar șefului de la Casa Fotbalului, care i-ar fi transmis că nu are de ce să-și facă probleme. În tot acest timp, fanii susțin că „era Marțian și Catanzariti” în Calea Aurel Vlaicu a luat sfârșit și că nimeni și nimic nu-i mai pot întoarce din drum.
Catanzariti: „Cheia nu e la mine, dar consider că fanii s-au grăbit puțin”
Pornind de la refuzul clar al lui Adrian Marțian de a părăsi fără pretenții clubul emblemă al Aradului, partenerul acestuia la conducerea „textiliștilor” spune că o eventuală plecare a sa de la club nu ar satisface pretențiile SCU. „Suporterii și în general lumea din Arad știe că eu nu am pus condiții să plec de la club, atâta timp cât exista o variantă de continuitate. Singurul lucru ce mă interesa și mă interesează pe mine este să scap de funcția de administrator, să descarc gestiunea pe altcineva. Nu a apărut o variantă în acest sens, de aceea mai sunt eu astăzi la club pentru a urmări îndeaproape același lucru. UTA fiind în insolvență în acest moment, mă preocupă întocmirea unui plan de reorganizare ce să mă absolve pe mine de răspundere în fața legii. Cheia nu e la mine, atâta timp cât Adrian Marțian mi-a spus clar că nu dorește să renunțe la creditări și acțiuni”, a declarat Giovanni Catanzariti. Mergând mai departe, fostul președinte al „textiliștilor” spune că era mai oportun ca fanii să amâne o decizie în privința retragerii siglei, culorilor și palmaresului UTA-ei SA. „Nu înțeleg ce se rezolvă prin această decizie, atâta timp cât nu există un alt club care să preia drepturile federative și oricum nu se poate face acest lucru numai la vară. Sau cel puțin așa știu eu. Recunosc că Marțian a făcut și multe greșeli prin care a iritat pe toată lumea, dar el a început să plătească jucătorii, angajații, a achitat cantonamentul pe jumătate, dar și hotelul unde vor locui fotbaliștii care nu sunt din Arad. Nu pot eu să garantez că UTA va fi salvată de la faliment, dar sunt semne că lucrurile se îndreaptă. Așadar, consider că fanii s-au grăbit puțin”, ne-a declarat italianul.
„Pentru administratorul judiciar nu se schimbă nimic”
La rândul său, Iulian Zaharia a aflat că FC UTA SA va rămâne fără drepturi federative în urma deciziei membrilor SCU prezenți la Adunarea Generală de duminică seara. Ca reprezentant al administratorului judiciar, avocatul arădean își clarifică poziția. „Procedura de insolvență nu este afectată în vreun fel de hotărârea fanilor și, odată cu ea, nici poziția administratorului judiciar. El are doar răspundere financiară, se ocupă exclusiv de salvarea clubului din punct de vedere economic, or ce au decis fanii are doar repercusiuni sportive. Ținta noastră rămâne aceeași, adică lucrarea la un plan de reorganizare până, dar și după data de 6 martie, cu oricine este dispus să salveze financiar UTA”, a explicat Zaharia, care, pe de altă parte, ar avea dreptul se știe la cât se cifrează datoriile făcute de la intrarea clubului în insolvență. „Din păcate, datele de la contabilitatea clubului nu au ajuns încă la admi­nistratorul judiciar”, a completat       avocatul.
Liniștiți de Mircea Sandu?
Din informațiile noastre, „speța” retragerii drepturilor federative clubului FC UTA SA a ajuns și la urechile președintelui FRF, care i-a și liniștit pe „oficialii” din Calea Aurel Vlaicu. Mircea Sandu susține că palmaresul e ceva fictiv, în culorile „alb-roșii” evoluează și alte echipe din România, iar sigla nu înseamnă neapărat identitate. Prin urmare, demersul SCU ar urma să fie sortit eșecului, însă este clar că va urma un război juridic, cu un singur câștigător. „Dacă conducătorii clubului sunt deja siguri că decizia SCU nu-i va afecta de ce se tem? Un personaj dubios de la club, Cătălin Barbu cred că-l cheamă, nu a dorit să-i dea număr de înregistrare notificării noastre oficiale, cu termenul dat domnilor Marțian, Catanzariti și Guzzardi pentru marți spre miercuri noaptea”, a precizat Dan Proca, președintele Suporter Club UTA.
Falub, garanția promisiunilor respectate
De câteva zile, se aude că Adrian Mutu, partenerul de afaceri al lui Adrian Marțian, ar trebui să-i dea dejeanului câteva sute de mii de euro, bani ce – în marea lor parte – ar urma să intre în contul clubului din Calea Aurel Vlaicu. Prima tranșă ar fi de 180 de mii de euro, bani care ar stabiliza clubul și l-ar convinge pe Adrian Falub să preia, în sfârșit, echipa. Dacă antrenorul clujean va accepta să se reapuce de treabă la Arad, înseamnă că are garanția că la UTA vor fi bani în perioada următoare. Se știe că fostul fundaș a cerut să lucreze cu angajați și jucători plătiți cât de cât la zi, să beneficieze de condiții de pregătire (cantonamentul de la Debrecen a fost achitat pe jumătate) și de patru-cinci achiziții pe posturi cheie, dar și să nu-l mai găsească pe Eugen Trică la club. Cum olteanul a plecat încă de joi de la Arad, iar în discuția față în față avută ieri la Cluj, Marțian și-a luat angajamentul în fața lui Falub că-i satisface și restul cerințelor, se pare că pe banca tehnică a „Bătrânei Doamne” va sta, din nou, Falub.
Banii lui Marțian, neinteresanți pentru fani
O posibilă finanțare a clubului de către Adrian Marțian nu-i mai întoarce pe aceștia din drum. Ei susțin că au crezut destul în minciunile dejeanului și acum e tardiv să-i mai convingă în vreun fel. „Decizia SCU este defi­nitivă, statutară și executorie. Acești oameni și-au bătut prea mult joc de brandul UTA, așa că nimeni nu mai crede în bunele lor intenții. Lui Marțian i-am spus clar că are timp să alimenteze contul de insolvență până pe 20 ianuarie. El a dat de ochii lumii niște bani angajaților și jucătorilor, care, din câte am înțeles, nici nu erau ai lui de abia pe 24 ianuarie. Asta nu e promisiune respectată. Ne urmăm pașii, FC UTA SA va rămâne cu dreptul de folosință a numelui, însemnelor și identității doar dacă cei trei, Catanzariti, Marțian și Guzzardi pleacă defintiv din club fără pretenții de ordin financiar. Altfel de miercuri, de la ora 0, UTA SA nu va mai fi UTA”, a mai subliniat Proca.
Concluzionând, situația este cât se poate de încâlcită în sânul grupării fanion a Aradului. Conducătorii UTA-ei spun că nu-și pierd identitatea fără drepturile federative ale SCU, în timp ce fanii spun că Marțian și Catanzariti fac deja parte din istoria celei mai titrate echipe din Provincie.

Recomandările redacției