OLYMPUS DIGITAL CAMERADe mâine se dă startul ediției a IX – a a turneului ITF „Ilie Năstase” la tenis de câmp fete, turneu dotat cu premii în valoare de 10.000 dolari. La baza sportivă „Riviera” vor începe meciurile de calificare, unde surprinzător, s-au înscris 54 de jucătoare, iar începând de marți, 6 august, încep primele meciuri de pe tabloul principal. Conferința de presă ce precede deschiderea turneului a fost condusă de Anela Freer, organizatoarea turneului, Adrian Țolea, vicepreședintele CJA și Albert Apostol, administratorul bazei Riviera, la care au fost aduse amănunte suplimentare asupra organizării turneului. Astfel Anela Freer ne-a anunțat că s-au distribuit și wild-card-uri, arădeanca Karina Goia fiind una din beneficiare, pentru accederea pe tabloul principal iar cealaltă arădeancă, Rebeca Mitrea, beneficiază de un wild-card pentru tabloul de calificări. La turneu s-au înscris jucătoare din 17 țări, favorita principala fiind spaniola Arabela Fernandez-Rabener, locul 515 WTA, precedată de românca Raluca Platon (foto), locul 586 WTA.
Albert Apostol ne-a asigurat că terenurile de zgură se prezintă la standardele de înaltă performanță iar organizarea turneului va fi ireproșabilă și așteaptă ca arădenii să vină în număr cât mai mare la meciuri.
Anela Freer a propus ca anul viitor, la a X-a ediție, administrația locală să ajute la creșterea valorii turneului până măcar la 25.000 dolari iar Adrian Țolea a ținut cont de su­ges­tie precizând că se va lua în discuție această posibilitate.
La finalul conferinței am fost anunțați că și în acest an presa va avea propriul turneu de tenis care va avea loc la în ultimele zile ale turneului ITF.
Călin Moga

Recomandările redacției