Începerea școlii în format clasic, sub semnul întrebării

0
792

Anul acesta a fost un an atipic din toate punctele de vedere din cauza pandemiei de Covid. Începerea anului școlar, în format clasic în septembrie este pusa sub semnul întrebarii. Conform declarațiilor celor de la Ministrul Educației se prevăd trei scenarii pentru noulan școlar. Avem trei scenarii oficiale privind începerea școlilor. Reluarea cursurilor în mod clasic, o formă hibridă cu doar o parte din elevi la clasă prin rotație și școala exclusiv online.

Ministrul Educației a declarat că primul scenariu luat în calcul pentru începerea anului școlar este acela în care cursurile se vor desfășura în mod clasic, dar cu respectarea măsurilor de protecție epidemiologică. Reluarea cursurilor online este ultimul scenariu pe care Ministerul îl are în vedere. „Nu știm când putem să ne pronunțăm asupra scenariilor, cred că trebuie să facem asta cât mai repede. Cei mai în măsură să spună cum vor fi organizate clasele sunt cei din Ministerul Sănătății”, declară Monica Anisie. Se are în vedere reluarea cursurilor în mod clasic, dar cu respectarea strictă a unor măsuri. Un alt scenariu hibrid e cel în care unii elevi sau studenți vor fi în sala de clasă, iar alții acasă, prin rotație.

În ultimul scenariu există posibilitatea desfășurarea școlii online. Asta numai și numai dacă situația epidemiologică o impune.

Ministerul Sănătății ne-a transmis un ghid, un protocol sanitar. Suntem în lucru ca să definitivăm din punct de vedere educațional și sanitar măsurile pentru noul an școlar și universitar.

Nu știm când putem să ne pronunțăm asupra scenariilor, cred că trebuie să facem asta cât mai repede. Autoritățile trebuie să se pregătească cu măsurile necesare”,spun cei de laMinisterul educației.

S-au propus și măsuri prin care să se descentralizeze deciziile la nivel ISJ și al unităților de învățământ. S-a considerat că trebuie să se dea oportunitatea celor care ar putea să frecventeze cursurile să o facă, dacă situația epidemiologică nu va fi dificilă.

Corina Henegar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.