Anul şcolar 2018-2019 a debutat la data de 10 septembrie 2018, moment care a fost marcat la Seminarul Teologic Ortodox din Arad prin săvârșirea slujbei de Te Deum la începerea anului şcolar de către un sobor de preoţi, în frunte cu pr. prof. Pompiliu Gavra, directorul acestei instituții, în prezenţa ÎPS dr. Timotei Seviciu, a domnului Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a domnului Vasilică Damian, subprefectul județului Arad, a domnului inspector prof. Nicolae Dolha, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, a Preacuviosului părinte lect. univ. dr. Nicolae Tang, reprezentând Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad, a PC părinte arhid. asist. univ. drd. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc al Arhiepiscopiei Aradului, precum şi a elevilor seminarişti şi a părinţilor acestora, a cadrelor didactice de la Seminarul arădean.

La sfârșitul slujbei, după ce Preacuviosul Părinte protos. dr. Iustin Popovici a dat citire mesajului PF Părinte Patriarh Daniel la început de an şcolar, părintele prof. Pompiliu Gavra, directorul Seminarului arădean a dat cuvântul ÎPS dr. Timotei Seviciu al Aradului, care a rostit un cuvânt de bun-venit profesorilor şi elevilor, spunându-le celor prezenți despre responsabilitatea pe care o au profesorii de a forma caractere demne pentru propășirea neamului nostru, amintind și despre importanța pe care o are acest an, al centenarului Marii Uniri, pentru țara noastră.  De asemenea, a subliniat cât de important este ca Biserica, Școala și Familia, să rămână într-o comuniune continuă, în așa fel încât toate acestea să aducă în mințile și inimile copiilor și tinerilor cele mai frumoase și netrecătoare valori.

După aceasta, au urmat la cuvânt oficialitățile prezente, care le-au amintit elevilor despre cât de prețioasă este educația în viața unui om și, mai mult, despre cât important este ca România să aibă elevi buni, curajoși și iubitori de credință, de țară și de neam.

Elevii seminarişti s-au întâlnit cu profesorii diriginţi, împărtăşind impresii din vacanţa ce tocmai s-a încheiat, pregătiţi de începerea cursurilor noului an şcolar.

pr. prof. Vlad – Sergiu Sandu

Recomandările redacției