Încercând să mai facă un ban cinstit… sau nu?

0
432

Oamenii încearcă prin diferite moduri să își mai câștige niște bănuți în plus. Deseori aceste metode nu sunt tocmai legale.
Un bărbat de 50 de ani din Arad, vânzător la o piață din municipiu, a încercat și el să mai facă niște bănuți, dar nu a reușit, deoarece a fost descoperit. Acesta a fost prins de către jandarmi, în timp ce încerca să ascundă sub o masă din Piața Mihai Viteazul mai multe pachete cu țigări netimbrate. La vederea jandarmilor, bărbatul a încercat să fugă, urcându-se pe o bicicletă oarecare. Nu după mult timp, a fost prins. Jandarmii au descoperit asupra sa 1.400 de țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător. Aceeași situație s-a întâmplat și în zona Pieței Fortuna, unde o femeie de 55 de ani, scotea dintr-un autoturism mai multe pachete de țigări, cu intenția de a le vinde.
După verificările efectuate s-au descoperit 700 de țigarete netimbrate sau timbrate greșit. Celor doi li s-au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.
Țigările netimbrate au fost confiscate, pentru a nu mai putea fi comercializate, împreună cu actele de sesizare înaintate organelor de urmărire penală, cu scopul de a continua cercetările. De la începutul anului și până în prezent, jandarmii arădeni au constatat 22 infracțiuni cu 22 autori, fiind ridicate în vederea confiscării 325.900 țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Henrietta Balaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.