Încercare prea grea, pentru un copilaș: Mateo suferă de cancer pe creier și are nevoie de ajutor

0
622

Un copilaș de doar doi anișori este greu încercat de soartă. Bolile oncologice lovesc la orice vârstă, iar băiețelul Mateo suferă de o formă gravă de cancer – tumoară pe creier. Copilașul este internat la Timișoara, la spitalul „Louis Țurcanu“, iar părinții acestuia trebuie să strângă mii de euro pentru a-l salva. De campania umanitară de strângere de fonduri pentru Mateo Cășuneanu se ocupă asociația „Misiunea Speranța pentru România“ și până în prezent s-au adunat mai puțin de jumătate din banii de care are nevoie familia Cășuneanu, pentru operații și alte cheltuieli cu spitalizarea.

Boala a fost descoperită de medici chiar în luna martie a anului. Familia Cășuneanu, din localitatea Zărand l-a dus pe Mateo la doctor pentru că nu reușea să meargă ca un copil normal. A fost dus pe secția de ortopedie, unde s-a recomandat un tomograf. În tot acest timp, starea copilașului s-a înrăutățit. La Timișoara, micuțului i s-a făcut un RMN în urma căruia, medicii au putut să pună diagnosticul de temut: o tumora denumită meduloblastom nodular G IV (n.a tumora la creierul mic). Trupușorul său mic a fost supus multor intervenții și în săptămânile trecute a început cea de a patra cură de citostatice, la Timișoara. Chiar și cheltuielile cu sedarea micuțului pentru a face față intervențiilor sunt mari, la care se adaugă costuri peste costuri.

„Puiul meu este cel mai frumos dar pe care l-am primit de Dumnezeu. De când s-a născut a fost un copil deosebit de cuminte și jucăuș. Apoi a făcut primii pași si a fost atât de fericit. În luna martie i s-a descoperit o tumoare canceroasă pe creier. De atunci, viața noastră s-a schimbat complet, au urmat lungi drumuri prin spitale și suferință. Mateo a trecut prin șase operații și starea este tot precară. Nu știm cât vom mai sta în spital cu el internat. Nu știm când se va termina acest coșmar. Vă rog, ajutați-l pe băiețelul meu, ca să ne putem intoarce acasă. Ca să fie sănătos“, spune Gazdac Maria, mama lui Mateo.

Părinții micuțului Mateo au nevoie de circa 8.300 de euro pentru a acoperi toate cheltuielile și nu fac față financiar acestei încercări. În campania umanitară, prin bunăvoința unor oameni cu suflet, pentru cazul lui Mateo s-au adunat o parte din bani.

Povestea lui Mateo Gabriel Cășuneanu poate avea un final fericit. Dacă ajunge la sufletele celor din jur și se mai strâng donații, micuțul chiar are șanse să se însănătoșească. „Rugăm oamenii să ne ajute cât pot să-l facem sănătos. Oricât din partea lor înseamnă viață pentru Mateo!“, mai spune mama copilașului.

Donații se pot face în conturile deschise mai jos, la Raiffeisen Bank, BCR si Banca Transilvania, pe numele asociației umanitare ,,Misiunea Speranța pentru România”.

 

BCR (Banca Comercială Română)

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003

IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

SUCURSALA: Chișineu Cris, județ Arad

Raiffeisen Bank

IN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338

IN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757

CODE SWIFT: RZBRROBU

SUCURSALA: Chișineu Cris, județ Arad

Banca Transilvania

IN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401

IN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401

COD SWIFT: BTRLRO22

SUCURSALA: Chișineu Cris, județ Arad

Pentru detalii suplimentare este disponibil numărul de telefon 0770.296.552.

Nu sta nepăsător! Hai să ajutăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.