Încercarea de a trece granița ilegal a eșuat pentru alte șase persoane

0
625

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au depistat şase cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Cum fac toți, aceștia se ascund prin iarba crescută și încearcă să treacă neobservați granița. De această dată este vorba despre cea de la Vărșand și de încercarea care a avut loc vineri, în data de 19.06.2020, în jurul orei 09.30. Desigur, se pare că toți cei ce se află într-o situație similară uită că polițiștii controlează mereu zona din apropierea graiței tocmai pentru a-i împiedica. Așadar, în cazul de față, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand – I.T.P.F. Oradea au depistat, în zona de responsabilitate, şase persoane care nu își justificau prezenta în zonă.  De cele mai multe ori, ei sunt prinși cam la aceleași dinstanțe față de frontieră, deci, după cum era aproape normal, cei șase au fost observați la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, la adăpostul vegetaţiei, spre frontiera cu Ungaria. Ei au fost opriți şi conduși la sediul Sectorului P.F. Vărşand, pentru cercetări 
Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit într-un final că persoanele în cauză sunt patru cetăţeni din Bangladesh şi doi cetăţeni din Afganistan, cei şase bărbaţi având vârste cuprinse între de 18 şi 40 de ani, aceștia declarând că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
„În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor şase persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au declarat reprezentanții S.T.P.F. Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.