Încercau să treacă fraudulos frontiera, la sfârşitul săptămânii trecute

0
275

Treizeci şi trei de cetățeni străini au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră arădeni încercând să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria pe jos sau ascunşi în automarfare.

Astfel, vineri, în jurul orei 06.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pentru o societate din Franţa.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, cinci cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din trei minori, cu vârste cuprinse între 5 şi 17 ani şi doi adulţi în vârstă de 23, respectiv 28 de ani, toţi cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Vărşand au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetăţean român care transporta piese auto pe ruta România-Germania. Lucrătorii noştri au efectuat controlul mijlocului de transport şi au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, ascunşi printre piesele auto, paisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 17 şi 32 ani.

Sâmbătă, în jurul orei 23:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt doi cetăţeni din Libia, în vârstă de 17, respectiv 19 ani şi un cetăţean din Tunisia în vârstă de 22 de ani.

Acţiuni similare s-au desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, şi la Punctul de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II şi Sectorul Poliţiei de Frontieră Curtici, unde polițiștii de frontieră au depistat, pe timpul executării misiunilor specifice, în apropierea liniei de frontieră, unsprezece cetățeni străini care se deplasau pe jos cu intenția de a trece frontiera ilegal în Ungaria. În urma cercetărilor s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, India, Pakistan şi Palestina, cu vârste cuprinse între 15 şi 37 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.