Închisoare pentru arădenii care asistă la abuzuri și nu anunță Poliția

1
662

Începând de luni, arădenii care asistă la abuzuri asupra unor minori și nu anunță Poliția au șanse mari să facă închisoare , potrivit noilor modificări ale legii. De asemenea, tot infracțiune este considerată, dacă dacă  află că un minor a fost abuzat sexual, că un minor a fost folosit pentru cerșetorie, că i-a trimis un mesaj text unui minor sub 14 ani pentru a-l invita să vizualizeze un film pornografic sau a invitat la el un minor sub 16 ani pentru a întreține relații intime.

Introducerea acestei noi infracțiuni în legislația României,  va produce efecte cu privire la părinți, colegi, vecini, profesori care iau la cunoștință de o faptă de abuz sexual, trafic sau exploatare asupra unui copil. Reamintim că ultimele modificări la Codul penal în domeniul infracțiunilor sexuale au fost făcute în noiembrie anul trecut, când s-au majorat pedepsele legale. Acum, prin Legea nr. 186/2021 se aduc trei noi modificări la Codul penal. Modificările au intrat în vigoare luni,  5 iulie 2021.

Așadar, nedenunțarea însemna  până acum infracțiune, dacă cineva nu înștiința imediat autoritățile când a văzut sau a auzit de comiterea  unei fapte contra vieții (art. 188-192) ori a unei fapte care a avut ca urmare moartea unei persoane. Pedeapsa era închisoare de la șase luni la doi  ani sau amendă. Noua  lege crește pedeapsa la 1-3 ani închisoare. De asemenea, noua lege prevede o nouă infracțiune: dacă cineva vede, aude sau află pe orice altă cale că se comite asupra unui minor o faptă de trafic și exploatare a persoanelor vulnerabile (art. 209-217) ori contra libertății și integrității sexuale (art. 218-223), pedeapsa este închisoare de la 6 luni la 2 ani.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Deci va dau eu nume de viitori pușcăriași:

    Balica Ionuț, Balica Felicia, Balica Oana, Tamaș Marius, Alexa Mihai și toți vecinii după Călimănești bl 26 din Arad, Arad, Romania cunosc abuzuri teribile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.