Incinta Spitalului Judeţean a intrat în reamenajare de săptămâna aceasta

0
335

incintaIncinta Spitalului Jude­ţean şi intrarea în unitate vor fi reor­gani­zate, iar circulaţia rutieră va fi sis­tematizată astfel încât accesul la Unitatea de Pri-miri Urgenţe să fie flui­dizat. Toate aceste lucrări sunt cu­prin­se în proiectul de reamenajare a in­cintei interioare a spitalului, al cărui contract de execuţie a fost semnat ieri. Conducerea admi-nistraţiei judeţene a prezentat şi alte planuri de investiţii pentru spital. Pe viitor, aparţinătorii ar putea intra în spital doar pe bază de cartelă.
Contractul „Amenajare incintă interioară la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă” semnat ieri, presupune o in­vestiţie de peste 1,61 milioane de lei, acoperită integral de Consiliul Judeţean Arad. Investiţia ar urma să fie gata în patru luni. „Am semnat un nou contract care priveşte modernizarea Spitalului Judeţean, pentru amenajarea zonei exterioare. Mai precis este vorba de o lucrare complexă amenajarea intrărilor la Unitatea de Primire Urgenţă, ţinând cont că în acest an extindem cu 400 de metri UPU – SMURD a Spitalului Judeţean. Era necesară şi realizarea fluxurilor corecte în faţa spitalului, astfel încât să asigurăm un acces facil al salvărilor şi a persoanelor care au nevoie de acces la primiri urgenţe. Sperăm ca lucările să fie realzate în patru luni, perioada la care s-a angajat constructorul să o finalizeze. Banii sunt alocaţi din bugetul jude­ţului şi ţin să menţionez că Ministe­rul Sănătăţii nu a alocat anul acesta nici un leu pentru sistemul sanitar din Arad”, a spus Nicolae Ioţcu, preşe­dintele Consiliului Judeţean Arad.
Fluxuri de circulaţie separate
Astfel, proiectul presupune realiza­rea a două copertine de acces, la Unitatea de Primiri Urgenţe, şi la Pediatrie. Construcţiile vor avea fundaţii izolate din beton armat. Va fi realizată o platformă de parcare şi o alee de acces  spre platforma de parcare proiectată, care va face legătura cu calea de acces la Unitatea Primire. Fluxul de circulaţie din incintă va fi sistematizat, astfel încât să se evite aglomeraţia şi îngreunarea accesului ambulanţelor la Unitatea de Primiri Urgenţe. Axa de 116 metri de pe Calea Victoriei spre Hematologie, UPU şi spital va fi destinată doar ambulanţelor şi autovehiculelor care deservesc Unităţii de Primire Urgenţe. Dacă în prezent, pe rampa de la Urgenţe nu încape decât o ambulanţă, după modernizarea incintei spitalului vor putea intra concomitent două ambulanţe. Proiectul cuprinde şi amenajarea punctului de aterizare pentru elicopterul SMURD, în incinta spitalului.
De asemenea, şi cadrul natural din curtea spitalului va fi schimbat. Solul vegetal decopertat se va recupera, fiind utilizat pentru vegetarizarea corpurilor rambleelor la aleea de acces şi la platforma de parcare. Taluzurile vor fi apoi însămânţate şi vegetarizate. La aleea de acces pe acostamente se va planta pe fiecare parte, pe câte două rânduri o barieră verde compusă dintr-un gard viu, de tip Buxus. „În toată lumea, acest circuit de primire urgenţe trebuie respectat. Prin această lucrare, şi la Spitalul Judeţean Arad fluxul va fi fluidizat, iar circuitele de intrare-ieşire a pacienţilor, aparţinătorilor şi ambulanţelor vor fi separate. În acest mod se va realiza un flux continuu şi nu va mai fi această aglo­meraţie care se poate vedea la ora actuală. Pacientul are nevoie de la internarea în spital, de profesiona­lism medical şi de circuitele pe care trebuie să le realizăm, aşa cum cere Uniunea Europeană”, a susţinut Teodora Olaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Conducerea CJA a anunţat că, anul acesta se vor face demersuri şi pentru schimbarea împrejmuirii unităţii spita­liceşti, precum şi pentru un sistem de intrare cu cartelă în spital. Aceste noi investiţii ar urma să se concretizeze cel mai probabil anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.