Încleștare în Micălaca: Gloria și UTA, într-un derby plin de miză

2
226

gloriaCiocnirea dintre Gloria și noua UTA e așteptată să strângă în tribunele arenei din cartierul arădean un număr de spectatori ce ar putea rivaliza cu vremurile bune ale Telecomului antrenat de Mihai Țârlea, care ajungea să dea piept cu U Craiova în Cupa României. Se întâmpla la sfârșitul anilor 90.
Pe lângă faptul că tabăra galben-albastră e principala contestatară a alb-roșiilor, miza cântărește greu pentru fiecare parte: trei puncte țin Gloria activă în lupta pentru promovare și aceleași trei puncte fac ca UTA să stea la mâna ei peste două etape, când joacă alt derby, la Pecica.
Nimic de pierdut pentru Gloria, spune Bogoșel
„Nu neg că există tensiune, presiune, și puțină agitație în jurul acestui meci. Dar le spun mereu jucătorilor că avem numai de câștigat, de pierdut ar avea, poate, cei de la UTA. Ei vor să promoveze cu orice preț la finalul sezonului, deci presiunea mai mare ar trebui să fie pe ei. În schimb, jucătorii noștri au ocazia să demonstreze că sunt fotbaliști și asta într-un ambient ce  le-a priit de minune. Să nu uităm că Gloria a bătut tot pe teren propriu și ceva îmi spune că vom prelungi această serie”, apreciază Costel Bogoșel, antrenorul glorist. Fostul fundaș știe că vizitatorii contează pe un număr apreciabil de suporteri după mișcările din ultimele săptămâni. „Personal, mi-a plăcut întotdeauna să joc la Timișoara, cu 20 de mii de fani împotrivă. Acest lucru parcă te mobilizează și mai mult. Ca și fotbalist vrei să treci peste toate și demonstrezi că ești mai bun ca toți. Acum că suporterii sunt deja trup și suflet cu UTA din Liga a IV-a… nu știu ce să cred. Pe undeva, în sufletul lor au și ei dubii, căci în scurt timp au trecut de la o echipă la alta. Și, vorba aia, au lăsat în spate o formație de Liga a II-a și au adoptat o alta cu două eșaloane mai jos. Dar, până la urmă, e problema lor, noi tot așa vom pregăti mecuiul de vineri”, a adăugat Bogoșel, care nu contează pe Manea (suspendat) și Pocol (nu i-a venit cartea verde).
Nagy nu vrea provocări fără rost
La rândul lui, Roland Nagy știe că se poate aștepta la un meci incendiar, însă a făcut un apel la fair-play. „Lăsând la o parte orice suspiciuni sau lucruri care nu fac bine fotbalului, sper să fie un joc frumos, în spiritul fair-playului, iar cea mai bună echipă să câștige. Cea mai bună să promoveze, să mai aibă Aradul încă o echipă la nivel superior. În alte discuții nu vreau să intru, nu vreau presiuni sau provocări care nu-și au rostul”, e prefața antrenorului UTA-ei. „Gloria, matematic, își joacă ultima carte la primul loc, sigur că vrea victorie. Au jucători cu experiență, Manea e o pierdere, dar vor aborda jocul cu seriozitatea pe care știu că o au antrenorul și cei din conducerea clubului. Ambele echipe avem mulți tineri în componență și acest lucru trebuie să-l dezvoltăm”, apreciază tehnicianul, fără a omite importanța punctelor: „Vrem o serie pozitivă și să rămânem în plasa celor de la Pecica, care ar profita de un semieșec al nostru și n-am mai fi la mâna noastră în meciul direct”.
Echipe probabile
Gloria: Bujor – Topai, Bilia, Ev. Wild, Hulbăr – Palcu, Filimon, Blănaru, Petra – Fl. Gâlcă –  Berari.
UTA: Mitrea – Raț, Er. Wild, Botiș, Suslak – Leucuța, Varga, Nădăban, Copil – Capătă, Măgulean.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.