Incompetență și iresponsabilitate pe drumul Horia – Șiria

1
420

VOICU SIDA 

Am și pierdut șirul anilor pe care l-am așteptat ca drumul Arad – Șiria să fie unul practicabil. Nu m-am hazardat niciodată la minuni, să arate precum drumurile de afară, în ciuda faptului că nu cheltuim mai puțin pe construcția lor, dar trăim în România, suntem conduși de politicieni români și asta e. Anul trecut, când au început lucrările la acest drum, iar politicienii noștri se înghesuiau care să își facă poze pe el, alături de constructor, am sperat.

Minunea a durat puțin, iar trezirea a fost cruntă. Drumul Arad – Șiria, care trebuia să se apropie de finalizare, a intrat într-un impas din care nimeni nu știe cum se va ieși. Tronsonul de drum Arad – Șiria este spart, se circulă pe pământ, iar acolo unde s-a pus ceva asfalt am înțeles că trebuie spart din nou, că nu e făcut bine. De la Șiria până în apropiere de Pâncota, unde din nou este spart și dăm de pământ, este însă iadul pe șosea. Asfaltul este distrus, gropile sunt uriașe. Chiar nu există pic de bun simț? Nu se pot plomba măcar acele gropi? Parcă județul ăsta este părăsit, lăsat de izbeliște.

Ce să mai vorbesc de șantierele Arad – Șiria sau cel în apropiere de Pâncota? Nu este nimeni pe drum, nici țipenie de muncitor sau de vreun utilaj.

Iată că în cele din urmă m-am gândit să îl iau la pas, până ies credincioșii de la biserică, iar pe urmă să mai schimbăm câteva păreri.

Dar așa cum am zis, luându-l la pas, am întâlnit trei mecanizatori care tocmai aveau pământ și iată ce ne-au răspuns: „Sunt puși în situația să-l brăzdeze. Păi nu vedeți că își bat joc de noi atât constructorul, cât și președintele CJA?“. Un altul, iată ce întrebare ne adresează: „Dumneavoastră faceți drumul acesta pe jos?“. „Da, deoarece mă întâlnesc cu credincioși, acum după terminarea Slujbei, dar au venit cu drag la mine deoarece unii mă cunosc și mai vorbim. Numai de drum mă întreabă“.

În toată tărășenia asta este vina președintelui CJ Arad. Este vorba de evaluarea drumului, iar cine poate face asta“, se întreabă un alt cetățean.

Domnule, nu veți mai auzi de liberalii ăștia. Îi așteaptă aceiași soartă ca pe țărăniști. Nota lor a fost drumul acesta. Haideți că mi s-a ridicat tensiunea.

Mai bine vorbim de Prefectul Aradului. Păi probabil că așa este protocolul. Vai de noi, cine conduce județul nostru. Domnule, vă rog să scrieți cum vă zicem noi: Dacă președintele CJ Arad ar fi fost la UDMR, drumul era gata“, spune altcineva.

Oricum, avem slab aparat la CJ Arad. Niciodată nu a fost așa, dar cum ne-am ars, de aici încolo suflăm și în iaurt să nu ne mai ardem. Domnilor, v-am promis că declarațiile domniilor voastre vor fi în ziarul nostru.

VOICU SIDA 

1 COMENTARIU

  1. Nu e de mirare. Legislatia de atribuire a lucrarilor are un singur criteriu (scriptic)- cel mai ieftin. In realitate – cat dai la Partid ? Tot aceeasi legislatie nu permite excluderea excrocilor d la licitatii. Dupa ce isi dau „cu firma in cap”, pot sa participe din nou. Daca nu sunt lasati, ataca in justitie atribuire, justitia romana functionand pe criterul „sa tergiversam cat mai mult posibil”. iar dupa ce au virat o prima transa de bani la Partid, nu mai ai cum sa-i dai afara, ca te au la mana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.