Nu are nicio pregătire în domeniile în care a „excelat“, dar a fost directoare peste tot: șapte ani a condus Poliția Locală, fără ca nimeni să priceapă ce anume a recomandat-o în acea instituție măcar, darămite pe post de conducere; s-a cocoțat apoi ca director executiv adjunct al Direcției Tehnice Investiții, din cadrul Consiliului Județean Arad; concomitent a fost și șefă de raion la Profi, iar în cele din urmă a fost „unsă“ în fruntea Gărzii de Mediu Arad. Nu că mediul din Arad o ducea prea bine, dar trebuia făcut K.O. prin instalarea „directoarei“ de serviciu Viorica Graur.

Gusturile îi sunt alese, pentru că preferă doar posturile de conducere, care îi aduc câștiguri babane. Având un miros fin, parcă simte în ce copac să sară. La scurt timp după ce a ajuns comisar șef la Garda de Mediu, salariul i s-a dublat pur și simplu. Veorica Graur, fără să aibă nicio treabă cu această instituție, fără pregătire, ori specializare, bagă în buzunare mult peste 100 de milioane de lei vechi pe lună.

Mai mult decât atât, ocuparea funcției este cel puțin bizară și generează multe (alte) semne de întrebare: Graur este comisar șef al Gărzii de Mediu Arad de aproape trei ani de zile, din data de 3 decembrie 2019, însă Veorica a fost detașată (că doar nu era să susțină un concurs) prin ordin de ministru pentru o perioadă de șase luni, „până la organizarea unui concurs“. Doar că, din ce știm noi, acel concurs nu s-a mai ținut. Dar… Veorica a rămas. Și bine a făcut… pentru ea și rău pentru siguranța mediului din Arad.

Dar Veorica nu e ca cealaltă Dăncilă, e mult mai șmecheră. Și se face că lucrează, că dă pe dinafară de hărnicuță ce e.

Stații de betoane și de asfalt, în inima Aradului. Garda de Mediu nu există

Nu vede multe prin județ, ape infestate, localități sufocate de mirosul fecalelor care curg la vedere prin șanțuri, gunoaie aruncate pe câmp și pe terenuri agricole, nenorocirea locuitorilor din cartierul Alfa, blestemați să suporte consecințele distrugătoare asupra mediului și a sănătății ale fabricilor de betoane, ridicate în locuri total nepermise și multe, multe altele. Nu vede și nici nu aude stațiile de betoane și de asfalt ale firmei Sylc con trans de pe strada Mărului, unde este interzis transportul și tonajul greu. Problema locuitorilor din cartierul Alfa nici nu măcar nu a fost băgată în seamă, în ciuda faptul că s-au depus zeci de sesizări. Nici măcar un răspuns nu au primit locuitorii acestui cartier. Stația de betoane Ready mix își desfășoară activitatea distrugând mediul de pe strada Pădurii, fără niciun deranj din partea Gărzii de Mediu. La fel, stațiile de betoane de pe strada Voinicilor nu sunt luate în seamă de Viorica Graur.

Dar în schimb, Veorica știe să își ascundă incompetența sub masca hărniciei și la aproape toate sesizările abordează același răspuns: „Nu putem să ne facem treaba, nu ne mai deranjați!” sau „nu dispunem de resurse… vă rugăm cu respect să vă adresați pe scară ierarhică…”.

Pe scară ierarhică cerem și noi șefilor Veoricăi să salveze mediul înconjurător al Aradului și să ne-o alunge de acolo pe doamna Graur. Nu ne facem griji pentru ea, mai sunt multe instituții în Arad pe care nu le-a condus.

Un lucru este cert: Garda de Mediu este o pălărie mult prea mare pentru Viorica Graur.

Recomandările redacției