Inconştienţă! Cinci adulţi şi un copil, cu degetele amputate din cauza petardelor

1
971

În ciuda faptului că s-a dus o campanie destul de agresivă de conştientizare a populaţiei în ceea ce priveşte pericolul aprinderii de petarde şi alte obiecte pirotehnice, şase arădeni, dintre care un copil şi o femeie au ajuns în stare gravă la spital. 

Un copil de 15 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad cu arsuri de gradul I şi II la mâna dreaptă şi cu o contuzie oculară destul de severă. Din fericire, medicii au reuşit în cele din urmă să-i salveze tânărului vederea. 

O femeie de 60 de ani a necesitat internarea, după ce a suferit arsuri de gradul I la mâna stângă. 

Un alt caz, poate cel mai grav, îl reprezintă cel al unui bărbat în vârstă de 48 de ani, „care a suferit un traumatism la mâna stângă prin explozie petardă. Bărbatul a suferit o fractură deschisă la degetul mijlociu, care, din nefericire a necesitat amputaţie. Bărbatul a rămas internat“, ne-a declarat dr. Monica Puticiu, şeful Secţiei Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Arad.

Un băiat de 18 ani a ajuns, de asemenea, la spital cu arsură severă la mâna stângă, iar un bărbat de 38 de ani a suferit un traumatism la mâna dreaptă cu fractură la degetul trei. Ultimul caz este cel al unui bărbat de 46 de ani care a prezentat, tot din cauza exploziei unei petarde, plăgi multiple la mâna dreaptă. 

 

1 COMENTARIU

  1. Ideea e in felul urmator, in ultimi ani au aparut petarde de pana la 10 ori mai mari si mai puternice care ar trebui clar interzise, cand foloseam eu petarde, eram copil, mi-au explodat chiar si in mana sau la cativa centimetri de fata , dar nu aveam nimic, decat o durere si o mica umflatura la mana. INTERZIS anumitor tipuri de petarde, asta trebuie facut si mai ales utilizarea lor de catre copii, nu putem da vina pe oameni, ci pe cei permit vanzarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.