Polițiștii rutieri au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe acțiuni pentru prevenirea accidentelor cauzate de consumul de alcool și droguri. Un tânăr de 21 de ani, din Bârsa, a fost depistat pe D.N. 79/A, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența drogurilor. Testarea cu aparatul DrugTest a indicat o valoare pozitivă pentru consum de metamfetamină.
Un bărbat de 46 de ani, din Arad, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 7, în Vladimirescu. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 1,36 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
Cu o valoare în etilotest de 1,06 mg./l. alcool pur în aerul expirat, a fost depistat, pe D.N. 79/A, în Bocsig, un bărbat de 49 de ani, din localitate. Au mai fost depistați în timp ce conduceau autovehicule, sub influența alcoolului: pe D.N. 7/B, în localitatea Turnu, un tânăr de 26 de ani, din Peregu Mic, cu 0,86 mg./l. alcool pur în aerul expirat; în municipiu, pe Bd. Revoluției, un arădean de 57 de ani, cu 0,63 mg./l.
alcool pur în aerul expirat, și pe D.J. 682, în Sânleani, un arădean de 49 de ani, cu 0,62 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în toate cazurile a fost dispusă recoltarea de probe biologice în
vederea stabiliri cu exactitate a alcoolemiei și substanțelor consumate, șoferii fiind cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În după-amiaza zilei de 1 octombrie a.c, un bărbat de 33 de ani, din Lipova, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și recoltarea de probe biologice, pe numele său fiind întocmit un dosar penal în acest sens.

Recomandările redacției